Tribunals

La Fiscalia desmenteix Ayuso: la seva parella va reconèixer el frau tributari

Alberto González va proposar un pacte de conformitat al ministeri públic el 2 de febrer

2 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la sessió de control a l'Assemblea de Madrid

MadridLa Fiscalia de Madrid deixa en evidència Isabel Díaz Ayuso, que dimecres va negar categòricament el frau fiscal de la seva parella i va presentar-se com a víctima d'una cacera política del PSOE. El ministeri públic ha emès un comunicat aquest dijous al matí en què assegura que la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, l'empresari Alberto González Amador, va proposar-li un pacte de conformitat el 2 de febrer en què reconeixia la comissió de dos delictes fiscals amb relació a l'impost de successions dels exercicis del 2020 i 2021. Un clar desmentiment a Ayuso, que va negar que el seu company degués diners a Hisenda. Al contrari, va afirmar que era l'Agència Tributària la que havia de tornar-li uns 600.000 euros.

"El 2 de febrer el lletrat defensor d'Alberto González Amador es va posar en contacte, a través de correu electrònic, amb la Fiscalia Provincial de Madrid (12.45 hores) per proposar un pacte amb el ministeri fiscal a fi de reconèixer els fets delictius i conformar-se amb una determinada sanció penal", diu el comunicat. Al cap de deu dies, segons el ministeri públic, l'encarregat del cas va respondre que prenia nota de la "voluntat del seu client de reconèixer els fets i satisfer les quantitats presumptament defraudades", sense que això obstaculitzés que es presentés una denúncia penal contra altres investigats. Així, el dia 13 de febrer es va interposar, després va entrar als jutjats i fa dos dies va arribar a la defensa de González Amador: se li reiterava encara la possibilitat del pacte.

"Flor de 'Begonia'"

En la sessió de control d'aquest dimecres, el president espanyol, Pedro Sánchez, va exigir al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que demanés la dimissió d'Ayuso. I aquest dijous ho ha fet el líder dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, durant la sessió de control a l'Assemblea de Madrid. La presidenta ha optat per passar a l'atac i ha preguntat a Lobato si aquest estiu "el convidaran a algun dels pisos de Koldo a Benidorm pagats en rul·los". "Com que el canviaran, potser no ho fan", ha afegit Ayuso, burxant en el qüestionat lideratge de Lobato al PSOE de Madrid. Després s'ha focalitzat en Sánchez: "Tampoc sé si ha tingut l'oportunitat de viatjar a la República Dominicana amb el Falcon del president. És un país molt bonic i té una flor favorita: la Begonia", ha continuat Ayuso, referint-se a Begoña Gómez, la dona del líder del PSOE, a qui el PP posa en sospita per les seves relacions amb Air Europa, una aerolínia rescatada pel consell de ministres.

"Vostè va mentir i això sí que és salvatge", li havia recriminat abans Lobato, tot mostrant-li en paper el comunicat de la Fiscalia de Madrid. Però Ayuso s'ha mantingut en la seva estratègia i ha repartit les responsabilitats del cas Koldo en altres membres del PSOE com Francina Armengol i el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres. La "corrupció econòmica" que ha atribuït als socialistes l'ha combinat també amb la "corrupció política" que considera que representa l'aprovació aquest dijous de la llei d'amnistia al Congrés. "Avui aprovaran la llei més corrupta de la història de la democràcia i els pesarà tota la vida", ha conclòs.

stats