Tribunals
Política 19/04/2022

El fiscal reclama una fiança de 891.000 euros a un dels comissionistes de Madrid

Ofensiva de les acusacions pel cas de les mascaretes contra l'aristòcrata Luis Medina

ARA
2 min
L'empresari Luis Medina en una imatge d'arxiu

MadridLes acusacions del cas dels comissionistes de Madrid estrenyen el setge sobre Luis Medina, l'home que freqüentava les pàgines del cor i ara les de tribunals. El fiscal ha demanat al jutge instructor, Adolfo Carretero, que imposi al marquès de Villalba una fiança de 891.000 euros després que només trobés 247 euros al seu compte bancari quan volia embargar-n'hi els diners. El que el magistrat ja ha fet és embargar-li el veler, valorat en 325.000 euros i adquirit a partir de les comissions cobrades pels contractes de material sanitari amb l'Ajuntament de Madrid.

També el consistori i la resta d'acusacions personades reclamen que el jutge actuï contra el fill del duc de Feria. La lletrada de l'ajuntament de la capital espanyola, que exerceix l'acusació particular, ha reclamat l'embargament d'1.140.927 euros, que és la suma de 912.742 euros de guanys (i perjudici per al consistori) i 228.185 de costes. La petició arriba després que el magistrat preguntés a les parts quines mesures cautelars podia prendre contra Medina, atès que als seus comptes tampoc quedava cap rastre dels bons d'inversió que havia adquirit amb els diners robats.

En aquest sentit, la formació política Podem ha demanat que s'investigui si hi ha hagut alçament de béns. És a dir, si l'empresari ha liquidat els diners i els ha mogut a consciència quan estava sent investigat. Les acusacions volen que s'indagui en el patrimoni de Medina, i és per això que l'Ajuntament de Madrid ha reclamat que es localitzi a través del Punt Neutre Judicial tota la informació de l'acusat: els béns mobles o immobles dels quals sigui titular, altres comptes corrents i objectes d'especial valor perquè siguin embargats. L'ofensiva acusatòria ha tingut la seva rèplica per part de la defensa de Medina, que a través d'un escrit ha rebutjat que l'Ajuntament s'hagi personat com a perjudicat. "Sempre ha estat d'acord amb els contractes investigats, subscrivint-los i en cap moment revocant-los ni denunciant-los", al·lega, segons ha avançat El Mundo.

Més enllà de la causa que instrueix el jutge Carretero, un advocat a títol particular va presentar una demanda contra l'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, amb qui de moment tanca files el seu soci de govern, Cs. La vicealcaldessa, Begoña Villacís, ha assegurat aquest dilluns que el ministeri públic no veu "engany" en l'actuació de l'Ajuntament. En l'arena política, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ficat el dit a la nafra aquest matí en una entrevista a Antena 3 i ha instat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a donar explicacions sobre l'episodi.

stats