Política 21/05/2022

Finançament i representació a Madrid: el PNB i Coalició Canària, els miralls d'El Pi

Els regionalistes han conclòs aquest dissabte la jornada 'Horitzó 2030' per "reivindicar un finançament just per a les Balears"

2 min
El Pi ha conclòs les jornades amb el Partit Nacionalista Basc i Coalició Canària

PalmaEl Pi ha conclòs aquest dissabte les jornades 'Horitzó 2030', a les quals han assistit el president del Partit Nacionalista Basc, Andoni Ortúzar, i el secretari general de Coalició Canària (CC), Fernando Clavijo. En aquestes jornades s'ha vist que els dos partits són dos dels miralls dels regionalistes illencs per dos temes: el finançament autonòmic i la representació a Madrid.

Aquest divendres, representants de les tres formacions participaven al Parlament en una trobada amb representants de la societat civil, que anaven des del Cercle d'Economia fins a Pimem i les Cooperatives Agroalimentàries de les Balears. Avui, però, la jornada celebrada a la finca de Son Mesquidassa, on hi havia unes 200 persones, ha estat més de caire polític, centrada en el paper que pot tenir El Pi i en la necessitat de "reivindicar un finançament just per a les Illes".

"El nou cicle polític s'ha de caracteritzar pel paper determinant del centrisme regionalista que representa El Pi i per la idea de pacte inherent a la nostra concepció de la democràcia", ha afirmat el president del partit illenc, Tolo Gili. Els regionalistes han tornat a remarcar la importància d'una força política que defensi a Madrid els interessos de les Balears. Fa unes setmanes les forces ecosobiranistes insulars van crear la marca Ara Més amb aquest objectiu, però la vicepresidenta de la formació regionalista, Xisca Mora, ha defensat que "aquesta força és El Pi".

Per part seva, tant Ortúzar com Clavijo han enaltit el partit regionalista balear, del seu mateix espai ideològic. "En aquesta terra es compleixen tots els requisits per generar un moviment polític que vagi a Madrid i a Brussel·les a defensar les Balears. Per descomptat, rebrà el suport, la solidaritat i la col·laboració del PNB en aquest camí", ha afirmat el president del partit. "El Pi és important per ser d’obediència balear, per donar veu a aquest arxipèlag”, ha afegit el seu homòleg canari.

stats