Política 26/10/2021

Fina Santiago: "Desig que la coordinadora de MÉS sigui una dona"

La consellera ecosobiranista d'Afers Socials assegura que ella no serà candidata a liderar el partit

2 min
La consellera d'Afers Socials de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, xerra amb els seus companys de partit en el Parlament.

PalmaLa consellera d'Afers Socials de MÉS per Mallorca, Fina Santiago, ha fet referència aquest dimarts als passadissos del Parlament a la situació del partit després de la victòria de Lluís Apesteguia i Jaume Alzamora a les primàries per liderar les llistes al Parlament i al Consell de Mallorca, i de l'anunci de l'encara coordinador ecosobiranista, Antoni Noguera, de no presentar-se a la reelecció per encapçalar el partit en el congrés que es farà el novembre. "Desig que la coordinadora de MÉS sigui una dona", ha afirmat Santiago, encara que també ha assegurat que ella no pensa presentar-s'hi i que hi ha "diverses dones" que "podrien liderar molt bé" la formació.

La consellera també ha assenyalat que "el coordinador no té per què coincidir amb els caps de llista" i no ha mostrat preocupació perquè aquest procés s'hagi d'enllestir en un mes –el congrés de MÉS serà els dies 26 i 27 de novembre. "Hi ha molta horitzontalitat en els lideratges de MÉS i no hi haurà cap problema perquè s'encaixi perfectament", ha apuntat.

Quant a la intenció d'Apesteguia de revisar els acords del Pacte una vegada hagi acabat el congrés, Santiago ha dit que "això ho decidirà l'assemblea". La consellera ecosobiranista ha recordat que la pandèmia ha ocupat bona part de la gestió del Govern aquesta legislatura i ha afirmat que ara es reprendran acords que es varen frenar per culpa del covid. Sobre el fet que Antoni Noguera també va reclamar una revisió dels acords de Bellver, Santiago ha subratllat que "els acords es revisen contínuament sense problemes". "Aquestes coses s'han de normalitzar. Som d'un Govern de coalició i hi pot haver interpretacions diverses. Les diferències s'han d'expressar i allò important és com es resolen", ha continuat. Segons Santiago, la preocupació principal del Pacte hauria de ser "que guanyi la dreta", sobretot perquè el PP necessitaria Vox per governar. "Com a dona d'esquerres em preocupa això", ha afirmat.

La consellera de MÉS no creu que el partit hagi cedit posicions en el si del Govern, i ha recordat polítiques on ha quedat palesa la influència ecosobiranista com la renda social, el decret de posidònia i l'ecotaxa. "Hem fet moltes coses amb quatre parlamentaris i dos consellers. Què podria passar si en tinguéssim més?

D'altra banda, la secretària de la Mesa del Parlament, Joana Aina Campomar, que va donar suport a Lluís Apesteguia públicament quan encara era candidat a les primàries, també ha fet veure que no es presentarà al càrrec de coordinadora. "No és el meu cas", ha dit.

stats