Cap al 23-J
Política 07/07/2023

Feijóo s'embolica amb la taula de diàleg

El líder popular dona a entendre que la mantindria i després el partit rectifica: "Quedarà desactivada"

2 min
L’acte del PP amb Alberto Núñez Feijóo a Castelldefels.

Madrid"No tinc gens d'interès en anar en contra cap taula si està constituïda i té com a objectiu fonamental tractar assumptes que no afecten els altres", contesta el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a la pregunta sobre si s'ha de mantenir o no la taula de diàleg en una entrevista a El Periódico de Espanya. La resposta dona a entendre que donarà continuïtat a una taula de diàleg amb la qual el PP ha estat molt crític sempre: l'ha considerat una cessió a l'independentisme per convocar un referèndum a Catalunya. Feijóo s'ha fet un embolic, un cop més, i el PP ha hagut de matisar hores després que si arriben a la Moncloa aquesta taula "quedarà desactivada".

Fonts populars aclareixen que el que volia dir el dirigent conservador en l'entrevista era que "mantindrà el diàleg" amb la Generalitat, "com farà amb la resta de comunitats per abordar les qüestions que afecten específicament cada territori". Feijóo assegura en l'entrevista que demanarà a la Generalitat "mantenir un diàleg fluid amb les seves autoritats", però que també participi en fòrums multilaterals com ara la conferència de presidents autonòmics i el Consell de Política Fiscal i Financera.

El partit remarca que un "diàleg bilateral no pot abordar qüestions que afecten el conjunt dels espanyols", en referència a la taula de diàleg, on el PP creu que s'hi tracten qüestions que afecten tot l'Estat. "La taula bilateral que Sánchez va constituir amb l'independentisme, en la qual es tracta d'igual a igual el govern d'Espanya i el govern català, quedarà desactivada", afirmen, per després afegir: "Ni en la seva forma ni en el seu fons respon als objectius anteriors". El PP, per tant, no es mou de les seves posicions inicials tot i que el seu líder s'hagi tornat a embolicar. "Hi haurà diàleg, però no submissió", conclouen des de Génova.

Més informació del 23-J

stats