REB
Política 20/10/2022

El factor d'insularitat del REB finançarà 23 projectes estratègics

L'objectiu és millorar la gestió del cicle de l'aigua i les energies renovables i potenciar la construcció d'habitatge públic, la recerca i la innovació

ARA Balears
1 min
Imatge d'un parc fotovoltaic a Menorca.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha anunciat que el factor d'insularitat del règim especial de les Balears (REB) finançarà 23 nous projectes estratègics. A través d'una nota de premsa ha detallat que aquests projectes de millora es centraran principalment en la gestió del cicle de l'aigua, les energies renovables, la construcció d'habitatge públic i el foment de la recerca i la innovació.

Està previst que aquests projectes es duguin a terme ja a partir d'enguany i durant l'any que ve i es despleguin durant els anys vinents per tal de garantir la transició energètica, facilitar l'accés a l'habitatge o potenciar la divulgació i investigació científica. L'Executiu ha detallat que per al 2022 s'havia inclòs la primera partida de la dotació anual de 110 milions d'euros, que servirà per engegar els projectes prevists que s'alineen amb els quatre eixos de l'Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030: "Diversificació econòmica, sostenibilitat, competitivitat i cohesió social".

Entre d'altres, destaquen la construcció de 112 habitatges de protecció pública a Menorca, Eivissa i Formentera; les actuacions de gestió i millora d'infraestructures de recursos hídrics a totes les illes, com la conducció d'aigua potable de Petra a Manacor, la remodelació de l'IDAM de Palma o la millora d'infraestructures a Sant Lluís; la construcció del Centre Bit a Eivissa i la nova base del 061 a Formentera.

En el comunicat, el Govern illenc ha explicat que aquests projectes formen part del full de ruta establert per respondre als reptes de les Illes Balears, i en la seva definició hi estan implicades totes les administracions i els agents econòmics i socials de les Illes Balears.

stats