Política 13/08/2018

L'expresident Bauzá equipara en un article el nacionalisme català amb el nazisme

Per a l'expresident, el moviment independentista fomenta amb total impunitat el supremacisme, l'assetjament i la violència psicològica

Carles Tudurí
2 min
Bauzà en una imatge d'arxiu.

PALMAL'expresident de la Comunitat de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha fet aquest dilluns una nova contribució a l'estratègia de confrontació en equiparar el nacionalisme català amb el nazisme alemany, que va provocar una guerra mundial amb més de 50 milions de morts i l'extermini en camps de concentració de prop de 15 milions de persones.

A l'article d'opinió titulat "Catalunsraum", publicat a El Español, l'actual senador del Partit Popular indica que "és hora que comencem a tractar el nacionalisme català com el que és: un projecte totalitari que busca acabar amb el dissident per mitjans absolutament intolerables en un context democràtic com l'actual. I és que, encara que sigui un atreviment aquests dies, hem de dir-ho alt i clar: espanyols, malgrat ells, ens hi quedam. Anem a desemmascarar-los".

Així acaba l'expresident un article en el qual cerca paral·lelismes entre el règim i la idiologia nacionalsocialista liderada per Adolf Hitler i el moviment independentista català.

Bauzà explica que el concepte de Lebensraum (espai vital) que va servir als alemanys per justificar la seva política expansiva per tal d'estendre una cultura superior és la mateixa que està adoptant el nacionalisme català, que, segons el senador, ha substituït l'anihilació per l'expulsió mitjançant l'assetjament.

"I és que, no és per ventura el projecte polític denominat Països Catalans una versió moderna i suposadament pacifista del Lebensraum?", es demana l'expresident.

Bauzá considera que els dirigents nacionalistes com el president Quim Torra consideren que els catalans són culturalment i biològicament superiors a la resta d'espanyols. "Recorden la denominació de males bèsties que ens va proferir el Molt Honorable?", apunta.

També considera que els nacionalistes cerquen un estatus diferent per als castellanoparlants que resideixen al seu territori i per això justifiquen, per exemple, les multes a qui no retoli en català.

Bauzá defensa que els nacionalistes creuen que els que no són catalans "han de sortir del territori i tornar a Andalusia o a Madrid per garantir la puresa ideològica del seu nou projecte de país". Així ho demostrarien els insults a Inés Arrimadas, a qui, segons l'expresident, han convidat a tornar a Cadis.

Per a l'expresident, el paral·lelisme amb el nazisme també deriva de l'assetjament, els insults i els atacs personals als que es consideren "dissidents" i a les seves famílies. Posa l'exemple de Xavier García Albiol i a la necessitat que té de passejar amb escorta.

També defensa que Catalunya vol annexionar-se les Illes Balears i el País Valencià "amb l'excusa d'una identitat cultural i lingüística que justifiqui la seva pertinença a un projecte de país, buscant en realitat persones, territoris i recursos que assegurin la supervivència de l'ens matriu". Aquesta estratègia seria la que hi ha darrere la immersió lingüística educativa i administrativa que està "catalanitzant" les comunitats valenciana i balear.

Per tot això, Bauzá creu que entre nosaltres ja ha "niat amb gairebé total impunitat el supremacisme, l'assetjament i la violència psicològica exercida de la pitjor de les maneres possibles".

stats