Política 18/02/2019

Els partits exigeixen explicacions per la designació del nou cap del Servei de Nefrologia de Son Espases

Ciutadans ha demanat la compareixença de la consellera de Salut, Patricia Gómez

Maria Llull
1 min
Hospital Universitari Son Espases.

PalmaEls partits demanaran explicacions sobre la designació del nou cap del Servei de Nefrologia de Son Espases a la consellera de Salut, Patricia Gómez. Ciutadans n'ha demanat la compareixença al ple d'aquest dimarts. La formació també instarà el Govern perquè derogui el Decret 87/2006, que va modificar la llei estatal per permetre la lliure designació dels caps de serveis i càrrecs intermedis.

"Aquest decret va ser una iniciativa del PP que el PSOE va aplaudir, perquè els permet controlar la sanitat pública i evitar les crítiques al govern de torn", ha explicat la diputada de Ciutadans Olga Ballester en una roda de premsa aquest dilluns. Ballester ha assenyalat que aquest sistema de nomenament "genera molta inestabilitat entre els professionals", que "poden ser destituïts pel govern entrant en qualsevol moment".

La designació de Joan Buades, en detriment de Gonzalo Gómez, ha provocat també les crítiques de Podem. "Hi ha una persona que ha portat el Servei de Nefrologia al màxim nivell i ara es produeix un canvi no consensuat", ha indicat la diputada de Podem Laura Camargo. Segons la diputada, la nova persona "es vol imposar" per part del Govern.

stats