Mobilitat
Política 13/03/2023

L'Executiu rebutja la privatització de la torre de control de Son Sant Joan

El Govern va enviar dimecres passat al Ministeri de Mobilitat les al·legacions en què aposta per mantenir la gestió pública

2 min
La terminal i la torre de control de l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaEl Govern aposta per mantenir la gestió pública de la torre de control de l'aeroport de Palma. Així ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, qui ha explicat que dimecres passat es van enviar les al·legacions al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. "El procés es troba en revisió, i volem que s'hi incorporin les nostres observacions", ha apuntat.

El Govern proposa que es mantingui la gestió pública de la torre de control "per garantir la seguretat operacional del tercer aeroport de l'Estat amb més moviments", i també per "mantenir tots els llocs de treball". "És una torre de control amb molt de trànsit que és gestionada per Enaire, i volem que es mantingui així", ha incidit Negueruela.

La de l'aeroport de Son Sant Joan és una de les set torres de control que el govern espanyol té intenció de privatitzar, juntament amb les de Màlaga, Gran Canària, les dues de Tenerife, Bilbao, i Santiago. Aquests són els aeròdroms més transitats d'Espanya, només per darrere dels de Madrid i Barcelona. La intenció del Ministeri és que aquest mateix 2023 es pugui llançar la licitació, i que les empreses adjudicatàries ja puguin operar el 2025. A més, calculen que l'externalització reduiria els costos un 60%, principalment per la diferència dels sous que cobren els controladors que treballen per Enaire, amb uns 200.000 euros, i per les empreses privades, amb uns 50.000 euros.

Els socis de govern del PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, ho van rebutjar frontalment des que va transcendir la notícia ara fa un mes. Les dues formacions consideren que privatitzar la torre de control "va en contra dels interessos estratègics de les Balears", a més d'insistir en el fet que la decisió de Madrid "no serà eficient econòmicament".

stats