Política 25/05/2023

L'Executiu aprovarà en un Consell de Govern extraordinari les ajudes a la setmana laboral de quatre dies

Aquest divendres, dos dies abans de les eleccions, es donarà llum verda a les ajudes a les empreses per implementar la reducció de les hores setmanals

1 min
Francina Armengol.

PalmaL'Executiu aprovarà aquest divendres, en un Consell de Govern extraordinari a dos dies de les eleccions, el primer paquet d'ajudes a les empreses per implementar la jornada laboral de 32 hores repartides en quatre dies. Així ho va anunciar aquest dimecres la presidenta del Govern i candidata socialista a la reelecció, Francina Armengol, en un acte de campanya a Calvià, acompanyada de la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero.

"La gent no ha de viure per treballar, sinó treballar per poder viure. Per això, aquest divendres aprovarem un pla pilot perquè les empreses introdueixin la jornada laboral de 32 hores, i a poc a poc estendre-ho per fer-ho possible", va assenyalar Armengol a l'acte.

Aquest pla pilot es va anunciar el passat 20 d'abril, en una visita a la seu de l'empresa turística Hotelbeds. El pressupost inicial és de dos milions d'euros en els pròxims tres anys, es preveu que s'hi puguin acollir una trentena d'empreses de les Balears i s'iniciaria el pròxim setembre. La idea és, amb les línies d'ajudes, finançar mesures d'innovació, canvis metodològics i organització del treball.

Es donaran 15.000 euros per empresa i projectes, així com una part salarial: 5.000 euros per treballador inclòs dins del pla pilot durant el primer any, i 2.500 euros durant el segon i el tercer, tot i que s'hauran de tenir un mínim de cinc treballadors per empresa amb jornada de quatre dies. Així, l'ajuda màxima serà de 200.000 euros. La jornada laboral és una mesura que ja s'implementa a països com el Regne Unit, però a Espanya també al País Valencià. Concretament, des del passat 10 d'abril a València, amb ajudes d'uns 9.600 euros per treballador, mentre que a les Illes ascendirà fins als 10.000 euros.

stats