Executiva
Política 10/02/2024

Podem estrena nova executiva amb Lucía Muñoz al capdavant

La formació ha votat la proposta aquest dissabte a la seu del partit a Palma

ARA Balears
2 min
Podemos Balears ha estrenat aquest dissabte una nova executiva després de la celebració del primer Consell Ciutadà Autonòmic

PalmaPodem Balears ha estrenat aquest dissabte una nova executiva després de la realització del primer Consell Ciutadà Autonòmic coordinat per Lucía Muñoz. En nota de premsa, la formació ha informat que el nou Consell Ciutadà Autonòmic de la formació a les Illes s'ha reunit aquest dissabte a la seu del partit a Palma per votar la proposta de la seva coordinadora, Lucía Muñoz, per confirmar la nova executiva.

Muñoz ha apuntat que el partit "fa una passa important en el procés de renovació i reestructuració". "Avui, aquest Consell Ciutadà Autonòmic triat en primàries votarà les persones que conformaran el Consell de Coordinació", ha continuat. Així, la coordinadora ha recordat que "Podem continua sent una eina política al servei del poble, un projecte polític amb el principi democràtic com a base per conformar-ne l'estructura i elaborar les seves propostes".

En declaracions fetes a l'inici de la reunió, Muñoz s'ha dirigit "als membres d'aquest Consell Ciutadà Autonòmic, a la militància de Podem, a les persones inscrites, a les votants i a tota la gent que alguna vegada va confiar en aquesta força política" i els ha demanat que no es resignin; ha recordat "que hi ha alternativa, que sí que es poden canviar les coses".

"Podem fer front als fons voltor i a l'especulació en el mercat de l'habitatge, que sí que es pot posar límits al turisme de masses, que sí que es pot cuidar el planeta i prendre's de debò l'emergència climàtica, que sí que es pot combatre la pobresa i la desigualtat, que sí que es pot erradicar la violència contra les dones. A nosaltres que no ens diguin que no es pot", ha conclòs.

Després de diverses hores de reunió, Muñoz ha exposat la seva proposta per conformar la nova executiva del partit que ha estat aprovada per unanimitat i entre els aplaudiments dels assistents. Muñoz ha declarat conformar un Consell de Coordinació "molt executiu, amb poques secretaries que cobreixin les necessitats del partit en matèria organitzativa i política" i que "permeti que el treball sectorial es desenvolupi en àrees internes de les secretaries per facilitar-ne la coordinació". Aquestes àrees seran conformades i anunciades en les pròximes setmanes.

En aquesta línia, la nova executiva, que compleix amb els criteris interns del partit i suposa una renovació del 70 per cent respecte de l'executiva anterior, només disposarà de dues secretaries sectorials, la d'Emergència Climàtica i la de Feminismes i LGTBI+ que, segons Muñoz, "suposen les dues grans línies transversals que han d'articular tot el projecte polític".

Després de la votació s'ha determinat que Guillem Mesquida assumeix la secretaria de Participació i Cercles; Marilena Tugores, la d'Acció institucional; Jesús Jurado, la de Societat Civil; Iván Sevillano, la d'Organització; Mar Mas, la de Comunicació; Mónica Fernández; la d'Emergència Climàtica; Ana Rosa Abejón, la de Feminismes i LGTBI+; J.A. Sarrià, la de Municipalisme; i, finalment, Andrés Arcos, la secretaria de Coordinació Executiva.

stats