Política 11/03/2019

Les esquerres no arriben a un acord a Menorca per a una candidatura conjunta al Senat

Asseguren que la intenció sempre ha estat arribar a un consens, però aquest no ha arribat a causa de la falta de temps i el curt termini que el calendari estableix

Ivan Martín
1 min
Arturo Bagur va ser l'últim senador per Menorca dels partits d'esquerres gràcies a una candidatura conjunta.

MaóEls partits d'esquerres de Menorca han fet una passa enrere en la seva intenció de recuperar el Senat, ara en mans del Partit Popular. Les formacions d'esquerres han comunicat la ferma intenció de no concórrer a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril amb una candidatura unitària. D'aquesta manera, Esquerra de Menorca, Podem, PSOE i MÉS per Menorca hauran de presentar individualment una proposta si volen aconseguir representació al Senat.

A més, les forces polítiques d'esquerres de Menorca han assegurat que s'han reunit en tres ocasions amb l'objectiu de consensuar una candidatura unitària al Senat. D'altra banda, també manifesten que la intenció sempre ha estat arribar a un acord de consens, però aquest no ha arribat a causa de la falta de temps i el curt termini que el calendari estableix.

Finalment, els quatre partits s'han compromès a treballar de manera conjunta i coordinada en el cas que una de les quatre formacions assoleixi l'acta de senador o senadora. La intenció és traslladar a la cambra alta les propostes de qualsevol dels partits d'esquerres mentre siguin beneficioses per a Menorca.

stats