Política 15/06/2020

Esquerra Unida votarà a favor del decret llei de protecció del territori

Aquesta setmana es reunirà amb la Conselleria de Medi Ambient per continuar negociant el desenvolupament de la norma

Ara Balears
2 min
El diputat d’Esquerra Unida, Pablo Jiménez, va votar en contra del decret llei de reactivació econòmica

PalmaEsquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) votarà a favor del Decret llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears aquest dimarts en el ple del Parlament, "després d'haver estat negociant amb el Govern i MÉS per Mallorca", segons informen en un comunicat. "Les negociacions s'han traduït en un seguit de compromisos per millorar substancialment la protecció ambiental i territorial de les Illes Balears", asseguren.

EU assegura que un dels aspectes que dificultaven el seu vot a favor era el fet que les prescripcions en sòl rústic que recull el decret no s'apliquin totalment a Eivissa, "però arran dels acords aconseguits es garantirà la conservació a totes les Balears de nous aspectes territorials que permetin millorar-ne la protecció actual en matèries com la paisatgística, la preservació de la biodiversitat o la protecció dels recursos hídrics, dedicant especial atenció a l'illa d'Eivissa", afirmen.

En el comunicat emès aquest dimarts per Esquerra Unida, afirmen que, tot i disposar del seu vot a favor, aquesta setmana hi ha prevista una reunió entre la Conselleria de Medi Ambient i Territori i el partit per continuar negociant de quina manera es desenvolupa i es concreta "aquesta voluntat proteccionista".

Cal recordar que no només el diputat d'Esquerra Unida, Pablo Jiménez –que forma part del grup d’Unides Podem– sinó també Més per Menorca varen manifestar les seves reticències per no incloure en la seva totalitat a Eivissa en la protecció del sol rústic. A més, tots dos partits varen votar en contra del decret llei de reactivació econòmica que permet ampliar els hotels un 15% sense llicència. Després, els partits d'esquerres varen comprometre's a negociar-lo i incorporar-hi esmenes consensuades amb Més per Menorca.

L'oposició, en contra

El Partit Popular, Ciutadans, El Pi i Vox votaran en contra del decret llei de protecció del territori, tal com han avançat els grups parlamentaris en roda de premsa aquest dilluns. Tots menys Vox han explicat que demanaran que es pugui tramitar com a projecte de llei. L'oposició coincideix que no se'n justifica la urgència i que necessita més consens.

stats