Política 30/09/2020

L'esquerra rebutja la paga extra que proposa el PP per als sanitaris que treballaren els primers mesos de pandèmia

Aquesta iniciativa passarà al ple del Parlament després que hi hagi hagut un empat en la votació de la Comissió de Salut

Maria Llull
1 min
Comissió de Salut del Parlament d'aquest dimecres

PalmaEls partits de Pacte han votat en contra de la proposició no de llei del PP per donar una paga extraordinària als treballadors sanitaris que varen fer feina els primers mesos de la pandèmia de coronavirus. Els populars han presentat aquesta iniciativa en la Comissió de Salut del Parlament, però serà el ple el que ho decideixi, perquè aquest dimecres hi ha hagut empat en la votació –El Pi, Vox, Ciutadans i el PP hi han votat a favor, i PSIB, MÉS i Podem hi han votat en contra–. La crisi ha posat de manifest la necessitat de reconèixer la tasca dels sanitaris", ha dit la diputada del PP Tània Marí.

Des dels partits del Pacte, s'ha reclamat més concreció per a aquesta mesura, com la quantitat de la paga o la seva durada, que no estaven indicades en la proposició no de llei, segons han explicat fonts del Pacte a l'ARA Balears. A més, la iniciativa no tractava cap altra qüestió que afecti els treballadors sanitaris més enllà d'indicar que havien de cobrar una paga.

PSIB, MÉS per Mallorca i Podem han presentat esmenes conjuntes a la proposta per tal que, en cas de donar una paga extra, també fos per als zeladors i els administratius dels centres sanitaris que també varen afrontar els primers mesos del covid-19 a les Balears. A més, han reclamat que aquesta feina sigui tinguda en compte a la borsa d'interins i a la carrera professional.

stats