Política 20/02/2019

Esquerra Oberta de Calvià votarà a favor dels pressupostos del PSOE

Sí se Puede i la regidora no adscrita Isabel Manresa també hi donaran suport

K. O.
2 min
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Calvià

CalviàEsquerra Oberta de Calvià (EO) ha arribat a un acord amb el PSOE, que governa en minoria a l'Ajuntament, per tal de votar a favor dels pressupostos del 2019. La votació es durà a terme aquest divendres, dia 22, i Sí se Puede i la regidora no adscrita Isabel Manresa també hi votaran favorablement.

"Enguany ha estat important, hi ha hagut consens entre els partits d'esquerres i hi hem pogut incloure un gran nombre de qüestions que milloraran la condicions laborals del treballadors d'Oh Limpia", ha explicat a l'ARA Balears el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal. "En qüestions d'interès general, podem arribar a acords", ha destacat el socialista, qui considera que és un missatge positu per a la ciutadania.

Per part seva, el regidor d'EO, Rafel Sedano, ha afirmat que "no són els pressupostos que ens agradarien més, però milloren allò existent i, per tant, no hi està justificat un vot negatiu, quan es produeix aquesta situació". A més, Sedano ha destacat que durant tota la legislatura, han fet una oposició constructiva, "tot i ser exigents i coherents, respecte del nostre electorat i el programa que presentàrem a les eleccions", ha apuntat.

El regidor d'EO considera que l'acord s'ha duit a terme després d'haver exigit i aconseguit la inclusió d'un important nombre de mesures i compromisos polítics en les partides pressupostàries que afecten la pràctica totalitat d'àrees del govern.

Acords establerts

Entre les mesures negociades, s'ha acordat elaborar un pla pilot de recollida de residus, adquirir l'edifici de Ca les Monges al Capdellà, dos aparcaments dissuasoris als dos pobles, vuit vehicles nous per a la Policia, augmentar l'ajuda per a la colla de Gegants i de xeremiers.

També s'estableix que, una vegada acabat el catàleg de camins públics, es crearà un equip tècnic amb l'objectiu de recuperar i defensar els camins públics, donant suport econòmic si fos necessari, a més d'incorporar una dotació de 20.000 euros per millorar i obrir els accessos a la mar que resultin més sol·licitats per als residens, una mesura que prové d'una moció d'EO.

stats