Política 24/07/2019

Esquerra de Menorca preguntarà al Congrés i el Parlament sobre el sistema virtual d'AENA

Consideren que l'aeroport de l'illa no és l'adequat per implantar un sistema que no ofereix garanties

Iván Martín
1 min
Aena vol posar en funcionament un sistema de control virtual que CCOO considera que pot provocar serioses dificultats.

MaóEsquerra de Menorca - Esquerra Unida (EM-EU) durà el projecte que pretén implantar AENA a l’aeroport de Menorca relatiu a la posada en funcionament d’un sistema de control virtual, al ple del Parlament balear i al del Congrés dels Diputats. La formació considera que aquesta iniciativa, que compta amb una partida destinada i un inici d’obres d’execució pròxim, no reuneix les garanties necessàries per a una infraestructura com la de l’illa. EM-EU ha advertit de les possibles conseqüències, que podrien traduir-se en l’aïllament i, fins i tot, el tancament de l’aeroport menorquí.

En aquest sentit, Esquerra de Menorca ha anunciat aquest divendres liderar la resposta parlamentària en forma de preguntes al Parlament i el Congrés dels Diputats. L’objectiu és que aquestes siguin escoltades pels executius competents i tinguin en compte les advertències denunciades també pel sindicat Comissions Obreres. La substitució de la torre de control per un sistema virtual no convenç ningú, a més de suposar una vulneració dels drets dels treballadors quant a informació i formació per respondre davant hipotètiques eventualitats.

CCOO i EM-EU entenen que l’aeroport de Menorca no és la instal·lació adequada per materialitzar el projecte. Demanen la suspensió del projecte si aquesta fos necessària per garantir que l’equipament no quedi aïllat o tancat. Les preguntes al Congrés dels Diputats varen ser registrades per Enrique Santiago el passat 12 de juliol, mentre que el 15 fou Pablo Jiménez l’encarregat de fer el mateix procediment, però a la cambra balear.

stats