Política 16/02/2018

Ernest Maragall: "El que els molesta és que tinguem llengua i història, i quan això s’explica a les escoles es pensen que és adoctrinament"

La també exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, afirma que "volen crear el marc mental que immersió és igual a independentisme"

A.s.
1 min
Ernest Maragall i Irene Rigau a TV3

BarcelonaEls consellers d'Ensenyament de la Generalitat durant deu anys, del 2006 al 2016, Ernest Maragall (2006-2010) i Irene Rigau (2010-2016), han explicat a TV3 que no creuen que la proposta de l'Estat sobre la casella del català i el castellà al full d'inscripció de les escoles pugui posare fi a la immersió lingüística.

"El 155 pot arribar a canviar un formulari però no un model educatiu", ha sentenciat Rigau. Tot i això, tots dos han remarcat que el pitjor d'aquesta proposta és el que hi ha darrere d'aquest globus sonda de l'Estat. "Darrere de la utilització d’aquest formulari hi ha una guerra entre Cs i PP que fa que aflori aquest tema a debat. Això és un engany a la població, el sistema no està preparat per separar les escoles entre catalanes i castellanes".

En aquest sentit, Ernest Maragall ha afegit: "Es posa en pràctica una vella manera de fer al nostre Estat, que és fer creure que hi ha una fractura on no n’hi ha. La llei 12/2009 ja diu que els pares que vulguin més atenció en castellà ho poden demanar i se’ls dona", per això sentencia que "el que proposa ara l’Estat és il·legal".

Per Maragall, tot el que està passant amb l'escola i els llibres de text suposadament adoctrinadors es resumeix en una frase: "El que els molesta és que tinguem llengua i tinguem història, i quan això s’explica a les escoles es pensen que és adoctrinament". I Rigau ho ha rebat així: "Volen crear el marc mental que immersió és igual a independentisme".

stats