Política 15/07/2018

ERC guanyaria ara unes eleccions al Parlament, segons un sondeig d''El Periódico'

L'independentisme consolidaria la majoria. JxCat perdria entre 7 i 8 escons i la CUP els duplicaria

Ara
1 min
Manifestació contra la violència policial durant la vaga del 3 d’octubre, dos dies després del referèndum.

BarcelonaSi ara es fessin eleccions al Parlament de Catalunya, ERC guanyaria en escons i en vots, segons una enquesta del GESOP feta per a 'El Periódico'. Junts per Catalunya perdria entre set i vuit escons, però la remuntada dels republicans i la pujada de la CUP, que duplicaria el nombre de diputats, assegurarien la consolidació de l'independentisme, que es mantindria prop dels 70 escons actuals (entre els 69 i els 72).

El sondeig no planteja un escenari tan favorable per als partits constitucionalistes. Ciutadans protagonitzaria, juntament amb el partit de Puigdemont, la pèrdua d'escons més dràstica, i baixaria dels 36 als 29-30, mentre que el PPC mantindria la seva escassa representació al Parlament, amb 4-5 escons. En canvi, el PSC sí que en sortiria enfortit, i després de l'elecció de Pedro Sánchez als comicis espanyols obtindria un resultat favorable que li atorgaria entre 21 i 22 diputats. El partit de Miquel Iceta és el que creixeria més en nombre d'escons, segons l'enquesta. D'altra banda, Catalunya en Comú també pujaria lleugerament i guanyaria entre un i dos escons.

L'escenari dels comicis autonòmics no s'espera fins d'aquí 4 anys, a menys que el president de la Generalitat els convoqui anticipadament.

stats