Política 19/06/2019

Alberto Jarabo: "El PSIB lidera i imposa, però a Cort hem arribat a un equilibri"

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma ha assegurat que "s'ha de perdre la por a la participació"

Ara Balears
2 min
El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, al Parlament, dimarts passat.

PalmaAlberto Jarabo, portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma i membre de la direcció de Podem, ha parlat als micròfons d'IB3 Ràdio, en el programa 'Al Dia IB3', i ha fet una valoració del repartiment de l'Ajuntament de Palma. "El PSIB lidera i imposa, però a Cort hem arribat a un equilibri que ens fa sentir còmodes", ha assegurat. "Ens hauria agradat un acord millor per poder triar alguna opció més, però el repartiment de responsabilitat és correcte".

Davant la situació que es viu en aquests moments en la formació del Govern, Jarabo ha assegurat que no és tan fàcil formar un ajuntament com el Govern, ja que "a Cort hi ha uns terminis per arribar a un acord". A més, ha remarcat que "el partit socialista ha aglutinat un vot de molta por davant la ultradreta que amenaça la nostra convivència i, per tant, el que ha de fer és ser generós i comprensiu amb aquest resultat". Jarabo critica que "el PSIB ha de liderar el Govern però ho ha de fer amb magnanimitat, cosa que no està fent a les negociacions", ha sentenciat.

Una de les àrees que gestionarà Podem és la de Participació i el portaveu de l'Ajuntament ha remarcat que "estaria encantat que hi hagués més referèndums com passa a Suïssa. S'ha de perdre la por a la participació ciutadana". Jarabo ha dit que el més important és que la gent conegui el que poden fer per Palma i que participi en les activitats i que tingui iniciatives pròpies.

Entre les prioritats de l'Ajuntament de Palma hi ha el tema de l'habitatge. "Ens hem de deixar la pell a trobar solucions que no passen només per l'Ajuntament sinó també per pressionar altres institucions perquè hi pugui haver un límit en els preus de lloguer, sobretot en alguns barris", ha remarcat. També ha destacat el tema de la mobilitat, ja que "s'ha de cercar la manera de gestionar-lo millor i distribuir-lo".

stats