Política 09/09/2019

Ensenyat reclama l'oficina de drets lingüístics per les "constants agressions"

L'ecosobiranista considera que és necessària per "poder fer front al procés de minorització lingüística que pateixen les Balears"

Ara Balears
1 min
Miquel Ensenyat i Guillem Balboa en la presentació d'aquest dimarts

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha instat aquest dilluns el Govern que no endarrereixi el procés per posar en marxa l'oficina de drets lingüístics, després que el Consell Consultiu hi doni el vistiplau. "És imprescindible per aturar les constants agressions que sofrim", ha dit Ensenyat, qui ha defensat la seva creació per "poder fer front al procés de minorització lingüística que pateixen les Balears".

L'ecosobiranista ha recordat el cas de Paula Rotger, la treballadora que va denunciar discriminació lingüística a l'aeroport de Palma i que diumenge també va patir un atac catalanòfob. Sobre això, també ha criticat la "inactivitat" de l'Estat pel que fa al reconeixement i la promoció del plurilingüisme que, segons Ensenyat, evidencien una falta de "sensibilitat" respecte de la realitat pluricultural "del nostre territori".

En aquest sentit, el regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, va enviar recentment una carta a tots els funcionaris del Consistori per "recordar-los la necessitat de reforçar la normalització lingüística". Així mateix, MÉS per Mallorca ja es va reunir amb el delegat del govern espanyol en funcions, Ramon Morey, qui es va comprometre a recuperar cursos de sensibilització de català per als agents policials que cada estiu venen a les Balears com a reforços. Des de la formació ecosobiranista varen explicar que és una obligació que els cossos policials respectin el català perquè així està establert a l'estat d'autonomia.

stats