Política 30/06/2018

"Sóc com un outsider, una espècie de Donald Trump però en demòcrata"

García-Margallo, candidat a presidir el Partit Popular, presentà el seu programa a Palma

Maria José Ribas / Efe
2 min
José Manuel García-Margallo i Biel Company./ ISMAEL VELÁZQUEZ.

PalmaEl candidat a presidir el Partit Popular, José Manuel García-Margallo es va definir com un “ outsider ” de la política durant la seva visita a Palma. “Som una espècie de Donald Trump però demòcrata, cosa que és una enorme diferència”, va assenyalar. I és que el també exministres d’Afers Exteriors es presentà com un reformista i explicà el seu projecte, que inclou la idea de fer canvis “profunds” a Espanya.

Aquesta fou la seva carta de presentació davant els militants de Mallorca, al quals demana suport per a les eleccions internes del Partit Popular. L’acompanyaren, entre d’altres, el president del PP balear, Biel Company; la portaveu al Parlament, Margalida Prohens, i la presidenta de Palma, Margalida Duran.

García Margallo es definí com el “germà separat” de Mariano Rajoy, amb qui assegura que té “una relació fraternal”, ja que han mantingut “discrepàncies abans, durant i després de ser ministre”.

El candidat a presidir el PP va confessar, a més, que s’ha vist perjudicat pel fet que els militants haguessin de tenir les quotes pagades per poder votar i també perquè no es farà cap debat en què es puguin defensar les 32 mesures que proposa en el seu programa.

El dilema, va dir, “és si s’ha d’obrir el partit per fer molt més fàcil la participació dels militants i participants a les eleccions de tots els càrrecs”. L’equip de Margallo considera que s’ha de donar l’oportunitat als militants de prendre decisions, “tenint en compte allò que demanen als òrgans directius”.

La moció de censura, que, per primera vegada, ha suposat un canvi de govern a l’Estat, la justifica amb “les quatre ces: corrupció; Catalunya, el 155 i la manca de diàleg en la reforma de la Constitució; la compensació social i la manca d’adaptació als canvis.

Margallo va atribuir la moció de censura en matèria territorial a “la conjunció de Borrell, espanyolista amb els de Bildu”; en matèria econòmica “als burgesos de Pedralbes, que votaven a l’antiga Convergència amb els anticapitalistes”, i en matèria internacional, “als europeistes”.

Sobre el president Pedro Sánchez recordà que “ha de governar amb uns pressupostos que no són els seus, que no pot fer una reforma de la llei laboral i que no pot tocar el tema del finançament autonòmic”. Margallo proposa abordar els temes d’estat a través de pactes transversals amb totes les forces, unes propostes que, assegura, ja té “redactades i publicades”.

Dolors Montserrat, a Menorca

Per la seva banda, l’exministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va donar suport ahir a la candidatura de María Dolores Cospedal des de Menorca. “És una dona valenta que ha donat la cara i a la qual han xapat la cara per frenar la corrupció i defensar amb fermesa i orgull l’honor de ser del PP en uns moments molt complicats”, va dir en una roda de premsa a Maó.

Monserrat va recordar que Cospedal, secretària general del PP, va ser “l’única que va aturar els peus a Luis Bárcenas”, l’extresorer del partit empresonat pel cas Gürtel, al qual va arribar a interposar tres demandes. De moment, n’ha guanyat dues.

stats