Política 18/04/2018

El guru econòmic de Ciutadans demana "comprensió" amb el fet insular

Luis Garicano ha pronunciat una conferència sobre el futur de l'ocupació i la influència de la tecnologia en el mercat de treball

Jaume Ribas
1 min
El president del Cercle d'Economia de Mallorca, Andreu Rotger, amb Luís Garicano.

PalmaEl professor Luis Garicano (Valladolid, 1967), el 'guru' econòmic de Ciutadans a escala estatal i vicepresident del confederació europea de partits de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates, ha ofert aquest migdia una conferència sobre el futur del treball i l'ocupació i la influència en aquest àmbit de la robotització i la tecnologia. L'acte l'ha organitzat el Cercle d'Economia de Mallorca i ha tingut lloc a l'hotel Valparaíso.

Garicano ha valorat positivament el projecte de pressupostos generals de l'Estat i ha retret al govern del PP que encara no els hagi pactat amb el Partit Nacionalista Basc. Així mateix, ha criticat que el Partit Socialista es mantingui en el "no és no". "Són uns pressupostos bons per a la gran classe mitjana i treballadora del nostre partit", ha dit.

Segons ha valorat, cal mostrar "comprensió" amb les comunitats que sofreixen el fet insular, especialment pel que fa al transport i les comunicacions. "Està justificat que hi hagi un tractament diferenciat", ha valorat, alhora que ha afegit que el seu partit mantindria la mateixa posició amb Balears i amb Canàries.

"Per sort, la crisi política a Catalunya s'ha aturat, s'ha aturat el cop", ha afirmat Garicano, que també ha valorat el poc impacte del procés independentista sobre l'economia catalana i espanyola. Sobre el sistema de finançament autonòmic, Garicano ha dit que es tracta d'una cosa "poc transparent i barroera". Tot i això, no ha fet cap proposta concreta, ha criticat durament el concert basc i s'ha limitat a dir que no pot ser "que uns hi perdin i els altres hi guanyin".

stats