Política 16/12/2021

Les dues branques enfrontades d'El Pi intenten acostar posicions

Els dos consellers díscols suspesos de militància es reuneixen dijous amb Joan Melià, Tolo Gili i Toni Roldán

2 min
Tolo Gili i Toni Roldán durant el congrés d'El Pi a l'estiu.

PalmaPer primera vegada des que va esclatar la crisi interna d'El Pi, les dues branques enfrontades intenten acostar posicions. El conseller díscol, Pere Soler, juntament amb Toni Roldán, que va liderar la candidatura antimelianista que va perdre en el V Congrés del partit, es reuneix dijous amb Josep Melià i Tolo Gili a la seu del partit a Palma.

Davant la possibilitat de deixar el càrrec de portaveu al Consell de Mallorca per acostar posicions, Soler explica a l'ARA Balears que hi ha d'haver "generositat" per ambdues parts i que tots "hem de cedir". L'inquer assegura que vol fer tot el que sigui possible per evitar que la crisi interna continuï oberta i es pugui produir un "degoteig" de baixes del partit. El regidor regionalista de Sant Llorenç, Onofre García, ha estat el primer a fer-ho, i es preveu que passi el mateix a Eivissa, on el comitè local es reuneix dijous per tractar la situació.

Soler i la consellera insular d'El Pi Bel Febrer ja estan suspesos de militància per haver impulsat la destitució de Xisca Mora com a portaveu del partit al Consell en contra de la direcció de la formació. Dilluns es va constituir el comitè de disciplina per tractar la insubordinació, i dimecres ja varen rebre la notificació per la qual queden suspesos cautelarment, segons va confirmar Soler a aquest diari. "Està dins del guió previst", va comentar l'inquer, que, com Febrer, considera que no hi ha motius per ser sancionats. "Ens suspenen per les decisions preses unilateralment, pel canvi de portaveu i la substitució de la persona de premsa que hem escollit", va assenyalar, i criticà que "tot està agafat amb pinces", perquè creu que el grup polític d'El Pi al Consell té autonomia suficient per fer-ho.

De fet, dilluns va dir que no estava preocupat si acabava sent expulsat del partit perquè considera que tot el que han fet "sempre" s'ha fet seguint la normativa de la institució insular i que hi ha jurisprudència precedent que ho avala. Soler va fer aquestes declaracions després que la direcció d'El Pi li impedís dilluns fer una roda de premsa a la seu, ubicada a la plaça d'Espanya de Palma, perquè no era el lloc més "adient" perquè el conseller díscol parlàs sobre la seva situació dins del partit, segons explicaren fonts de la formació.

Cal recordar que Soler i la consellera d'El Pi Bel Febrer varen impulsar la destitució de Xisca Mora com a portaveu de la formació al Consell, càrrec ocupat per l'inquer. El canvi es va fer malgrat el rebuig explícit de l'executiva, i la tensió interna no ha fet més que augmentar des de llavors. Els consellers insulars rebels formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi Josep Melià i són coneguts com a antimelianistes.

stats