Política 20/11/2019

Els diputats i senadors per les Balears recullen les seves credencials a Palma

El diputat socialista Pere Joan Pons ha afirmat que estan "esperançats" que s'aconsegueixi una investidura "ràpida" per formar un govern "abans de Nadal

Ara Balears
2 min
Els diputats i senadors per les Balears recullen les seves credencials a Palma

PalmaEls diputats i senadors per les Balears, elegits pels ciutadans en les eleccions generals del 10-N, han recollit aquest dimecres les seves credencials a l'oficina de la Junta Electoral, situada a l'Audiència Provincial de Palma, segons ha informat l'agència Efe.

El diputat del PSIB Pere Joan Pons, acompanyat pels senadors Cosme Bonet i Susanna Moll, ha assegurat que els socialistes de les Illes estan "esperançats" que s'aconsegueixi una investidura "ràpida" per formar un govern "abans de Nadal". A més, ha declarat que "no és fàcil" arribar a un acord, però que els socialistes estan "contents amb el preacord" signat per formar un govern que posi en marxa "les polítiques progressistes" de l'esquerra davant l'"auge de l'extrema dreta".

Per part seva, la diputada popular Marga Prohens, al costat del també diputat Miguel Jerez i la senadora Maria Salom, ha criticat que Pedro Sánchez no hagi comparegut des que va signar el "pacte Frankestein" amb Pablo Iglesias. També ha censurat que no s'hagi pronunciat sobre la sentència dels ERO, que ha qualificat com el "major cas de corrupció en la història d'Espanya". Amb aquesta sentència, ha assenyalat, "s'ha posat fi a 40 anys de corrupció generalitzada a Andalusia".

La diputada d'Unides Podem per les Illes, Antònia Jover, acompanyada de la seva companya Lucía Muñoz, també diputada, ha condemnat "qualsevol tipus de corrupció", amb relació a la sentència dels ERO i s'ha mostrat convençuda que el seu partit aconseguirà formar al costat del PSOE un "govern progressista que tirarà endavant aquest país" i que "anirà a favor de la gent i no en contra dels ciutadans, com altres partits han fet amb les seves retallades".

Per altra banda, el diputat de Vox, Antonio Salvá, que ha recollit la credencial amb la seva companya a la Cambra baixa, l'eivissenca Patricia de les Heras, ha insistit que el seu partit farà "una oposició molt dura". Salvá ha subratllat que els espanyols no suportarien unes altres eleccions generals en els pròxims sis mesos si finalment el PSOE no aconsegueix formar un govern.

stats