Política 29/06/2023

Dimiteix el regidor del PP Ciutadella que va amenaçar policies locals per Sant Joan

Ho fa per "responsabilitat i no perjudicar l'equip de govern"

Iván Martín
2 min
El Caragol des Born va concentrar més de 27.000 persones i es va tancar l'accés a la plaça.

CIUTADELLAEl regidor del PP Marc Marquès Llufriu ha renunciat a la seva acta per "responsabilitat i no perjudicar l'equip de govern de l'Ajuntament de Ciutadella". Així ho ha comunicat el consistori, després de la notícia avançada per l'ARA Balears sobre la denúncia interposada contra ell per desobediència, faltar al respecte, amenaçar policies locals i alterar l'ordre públic.

També vol agrair la confiança del partit i de la batlessa, Juana Mari Pons, per poder haver format part de les llistes municipals. Per la seva part, Pons s'ha mostrat satisfeta pel seu gest i comunica que la seva regidoria l'assumirà Estefanía Quintana Martínez, que ocupava el següent lloc a les llistes electorals. El nomenament es farà aviat i així es podrà continuar avançant amb les tasques pròpies de la Regidoria de Residus, Energies Renovables, Aigües, Clavegueram i Escorxador, conjuntament amb la resta l'equip de govern municipal.

La denúncia policial es va interposar, per vulnerar la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana, al regidor Marc Marquès Llufriu per desobediència, faltar al respecte, amenaçar policies locals i alterar l'ordre públic mentre exercien la seva feina de control a l'accés a la plaça del Born. Marquès no acceptà el tancament per uns minuts del filtre, tal com estipula el pla de seguretat una vegada s'assoleix el màxim d'assistents.

Segons l'acta, el regidor es va dirigir als agents de l'autoritat amb un "to de veu amenaçador, amb el seu puny aixecat i gravant amb el seu dispositiu mòbil la placa dels agents". També va dir que "ell era regidor de l'Ajuntament de Ciutadella i era una autoritat". Segons expliquen fonts pròximes al cas, la professionalitat dels agents va evitar que acabés "en una batalla campal", perquè els fets ocorreguts eren per procedir a la detenció immediata. La denúncia continua el seu curs i serà tramitada a la Delegació del govern.

stats