Espionatge

Detinguts dos agents del CNI per revelar informació secreta als Estats Units

Un dels arrestats ja és a la presó després de les diligències obertes per un jutjat de Madrid

ARA
2 min
La ministra de Defensa, Margarita Robles, a la comissió de Defensa del Congrés

BarcelonaDos agents del CNI han quedat detinguts per un delicte de revelació d'informació secreta als Estats Units. Un ja és a la presó, segons han informat fonts del cas a l'agència Efe. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat des de Letònia que es va obrir un procediment judicial arran d'una denúncia del mateix CNI. "Hi ha un procediment judicial, és un procediment d'uns fets que va ser el mateix Centre Nacional d'Intel·ligència el que els va denunciar", ha indicat durant una visita a les tropes espanyoles destacades en missió de l'OTAN.

Robles ha afegit que el procés és "secret" i no n'ha donat més detalls. Segons ha avançat El Confidencial, un jutge de Madrid va obrir una investigació, les diligències de la qual s'instrueixen "amb la màxima reserva", i, citant fonts properes al cas, afirma que aquesta investigació "ha provocat una crisi amb Washington, tot i que el govern de Pedro Sánchez ha intentat que no transcendeixi".

El digital afegeix, a més, que s'està investigant els funcionaris del CNI per revelació de secrets, tot i que els fets també podrien ser constitutius d'una versió agreujada d'aquest delicte: la traïció per espionatge per a una potència estrangera, que es pot castigar amb condemnes d'entre 6 i 12 anys de presó.

El govern espanyol ofereix la seva col·laboració

El govern espanyol ha ofert tota la col·laboració a la justícia per aclarir aquest assumpte. Ho ha dit el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, des de Brussel·les, on ha ofert "tota la documentació i col·laboració" que pugui aportar el govern per la investigació. "El que procedeixi és que es desenvolupi la investigació judicial. Tota la documentació i col·laboració que nosaltres puguem aportar sens dubte que ho farem per tal que s'aclareixi el més aviat millor aquests fets", ha assenyalat el ministre en un consell de ministres de justícia de la Unió Europea a Brussel·les.

En roda de premsa, Bolaños ha admès que, malgrat que la investigació no ha transcendit fins aquest dilluns als mitjans de comunicació, el govern espanyol la tenia "des de fa uns dies".

stats