Política 16/02/2015

El govern espanyol estudiarà demanar l'extradició de De Juana Chaos des de Veneçuela

"Evidentment no està en vaga de fam", diu el ministre de l'Interior, sobre les fotografies aparegudes de l'exmembre d'ETA

Efe
1 min
Portada EL MUNDO 16 FEBRER 2015

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha avançat que el seu govern estudiarà la possibilitat de demanar l'extradició de l'etarra José Ignacio De Juana Chaos. Ho farà "evidentment" si escau i si l'autoritat judicial ho considera oportú.

Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions a l'arribada al Comitè Executiu del PP quan se li ha preguntat per la presència de l'exmembre d'ETA a Veneçuela, on, segons publica el diari El Mundo, regenta un negoci de licors.

El ministre ha recordat que va ser el govern espanyol anterior el que va aplicar l'article 100.2 del reglament penitenciari a De Juana i ha afegit que l'actual executiu estudiarà si es pot aplicar el conveni d'extradició.

Ha afirmat el responsable d'Interior que en aquesta legislatura han estat detingudes 131 persones relacionades amb ETA que tenien comptes pendents amb la Justícia i que De Juana Chaos "no serà l'excepció".

Preguntat per les imatges publicades de l'etarra, el ministre ha afegit que "evidentment no està en vaga de fam".

stats