Política 17/05/2019

La CUP Capgirem Barcelona i Crida per Palma es reuneixen per posar en comú els projectes

Les dues formacions han posat sobre la taula problemàtiques comunes com la massificació turística o la dificultat d'accés a l'habitatge

Maria Llull
2 min
Imatge de la reunió de la Crida per Palma i la CUP Capgirem Barcelona.

PalmaLa CUP Capgirem Barcelona i la formació Crida per Palma han fet una trobada aquest divendres per compartir els seus respectius projectes municipalistes. La reunió s'ha duit a terme a Can Alcover i hi han participat els caps de llista de Crida per Palma, Manel Domènech i Laura Dorado; Anna Saliente, cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona; Eulàlia Reguant, regidora de la CUP Capgirem Barcelona, i Marc Cerdà, número 4 de la CUP Capgirem Barcelona.

Ambdues formacions han abordat reptes i perspectives per a les properes eleccions municipals del 26-M. "El model de ciutat a Barcelona és molt similar al de Palma, i ens semblava molt interessant posar en comú dos projectes que hauran d'afrontar el repte de capgirar una ciutat", ha explicat Manel Domènech.

Per la seva banda, Eulàlia Reguant ha considerat que Palma i Barcelona "són dues ciutats que parteixen d'una mateixa problemàtica, fruit del model econòmic i turístic que tenim". "Hem compartit propostes i hem valorat línies de treball conjuntes", ha dit Reguant. Segons la regidora catalana, el canvi climàtic fa necessari "recuperar algunes infraestructures, com el port i l'aeroport, per fer front a la descarbonització".

La trobada ha servit per posar sobre la taula problemes comuns en ambdues capitals, com la massificació turística, les dificultats per accedir a l'habitatge o la precarietat laboral. "Durant massa temps hem cedit terreny al turisme, i és l'hora de limitar el creixement desmesurat i de posar la vida de les persones en el centre de la política", ha comentat Manel Domènech.

A més, Crida per Palma també porta al seu programa propostes com la creació d'una Xarxa de Municipis per a un procés constituent a Mallorca, o la possibilitat de treballar amb els ajuntaments de València, Barcelona i Perpinyà. "Volem enfortir relacions en el marc dels Països Catalans i des del municipalisme", ha dit Domènech. "Necessitam un procés constituent per avançar cap a una Mallorca lliure i sobirana, amb capacitat per triar el seu model de país", ha sentenciat.

stats