Política 19/05/2019

La Crida per Palma critica la deixadesa de l'Ajuntament per fer de la cultura una eina crítica i participativa

Domènech: "Cal analitzar les necessitats reals d’equipaments a cada barri"

Ara Balears
2 min
La crida per Palma critica la deixadesa de l'ajuntament per fer de la cultura una  eina crítica i participativa

PalmaLa Crida per Palma ha duit a terme una acció simbòlica en què ha simulat un equipament cultural al mig de la plaça de Pere Garau. Amb aquesta acció, la candidatura municipalista ha volgut posar damunt la taula la necessitat que tenen alguns barris de tenir equipaments socials i culturals adaptats a les seves necessitats. “Pere Garau és un gran exemple de deixadesa respecte de les qüestions vinculades a la cultura i els equipaments culturals d’aquest govern municipal i dels anteriors”, ha dit Manel Domènech, cap de llista de la Crida per Palma, que també ha recordat que “varen prometre un casal de barri i una biblioteca a Pere Garau, i el resultat ha estat un local tancat amb clau, fet que hi dificulta l'accés i l'ús”.

La Crida per Palma ha reivindicat que la política cultural ha d’anar encaminada a la democràcia cultural i a posar fi a la mercantilització que redueix la cultura a un producte de consum. És per això que els equipaments hi juguen un paper molt important, “cal analitzar les necessitats reals d’equipaments a cada barri i promoure el desplegament dels que siguin estratègics, sempre acompanyats de plans per desplegar-los i dotar-los del personal necessari”, ha afirmat Domènech.

"Des de la Crida per Palma apostam per la sostenibilitat cultural; si no cal fer un equipament nou, no s’ha de fer, sinó que dotarem els existents dels recursos adients per fer-los funcionar”, ha dit Laura Dorado, número 2 de la candidatura. Ha afegit que hi ha espais, com la xarxa d’escoles públiques, que es podrien obrir als veïns per “reforçar la funció sociocultural de les biblioteques, dels casals de barri, dels casals de joves i dels casals culturals”.

La promoció de la cultura com a eina crítica i participativa, a fi de posar punt final a la mercantilització, és una de les prioritats de la Crida per Palma. “Combatre la turistització de la cultura evitant els esdeveniments culturals adreçats exclusivament a turistes, revisar el finançament públic de la cultura mercantilista i donar suport a l'autoorganització, l’autogestió i l'associacionisme són alguns exemples de les mesures que durem a Cort la pròxima legislatura”, ha conclòs Dorado.

stats