Política
Política 21/12/2015

Rivera: "Comença una nova era política"

Amb 40 diputats, el líder de C's defensa que han aconseguit una "fita històrica"

Xavi Serra
2 min
Albert Rivera valora els resultats / Ballesteros / EFE

Barcelona"Comença una etapa d'esperança i d'il·lusió, una nova era política". Així s'ha expressat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, sobre els resultats obtinguts a les eleccions espanyoles, que el situen com a quarta força amb 40 diputats. Rivera, entre crits dels militants de "Yo soy español", ha reivindicat que "s'ha acabat la resignació" i que "ja n'hi ha prou de vermells i blaus". Tot i que els resultats obtinguts s'han situat molt per sota del que deien les enquestes, el líder de C's ha considerat que s'ha aconseguit una "fita històrica": la tercera via per fer la nova transició. "Serem els dipositaris de la gent de bona que que vol que Espanya torni a ser decent", ha expressat.

Rivera ha evitat referir-se a futurs pactes i s'ha limitat a reivindicar que a partir d'ara "participarem dels canvis" d'Espanya. "Pensarem més en el partit que en el país. Els altres diputats no seran els nostres enemics, seran els nostres compatriotes", ha expressat.

El líder de C's s'ha referit a la unitat territorial d'Espanya assegurant que la seva formació ve a "pensar en tots els espanyols i no a dividir en bàndols i a tractar a tots els espanyols com adults".

Valoracions prèvies

Davant les primeres enquestes que els atorgaven prop de 50 escons, el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha reaccionat aquest vespre afirmant que "som davant un dia històric" perquè comença una nova etapa en què la vella política "ja no tindrà el poder que tenia". Villegas ha negat que els resultats de la formació taronja representin una decepció. "Si algú considera això una punxada, beneïda punxada", ha considerat Villegas.

Sobre la possibilitat de donar suport a un govern amb Podem, Villegas assegura que Ciutadans votarà "en contra de qualsevol govern en què hi sigui Podem i els seus vuit socis separatistes".

stats