Política 27/05/2021

Cs vol que el Govern demani a Pedro Sánchez que no indulti els presos polítics

La coordinadora autonòmica del partit taronja, Patricia Guasp, registra d'urgència una proposició no de llei a la Cambra

2 min
La coordinadora de Ciutadans a les Balears, Patricia Guasp

PalmaCiutadans té la intenció que el Govern demani a Pedro Sánchez que no indulti els presos polítics catalans. Per aquest motiu, la coordinadora del partit taronja a les Balears, Patricia Guasp, ha registrat d'urgència una proposició no de llei a la Cambra Balear en què es critica "el canvi de criteri" de l'executiu espanyol, que, segons Cs, ha passat de destacar "la necessitat d'acatar" les resolucions judicials a utilitzar l'indult "amb la finalitat de mantenir i assegurar la majoria en el Congrés dels Diputats".

Guasp ha manifestat en una nota de premsa de Cs que "és indecent que el president del govern espanyol parli de venjança i revenja per referir-se a les condemnes per als que es varen botar l'Estat de dret" i ha considerat les manifestacions de Sánchez un "insult per a la nostra justícia". Guasp ha equiparat les consideracions del cap de l'executiu espanyol a "negar que la Constitució espanyola neix del consens més ampli". "És com dir que tots els demòcrates, tot els que complim la llei, som revengistes i venjatius". "Amb aquesta iniciativa mostram el nostre rebuig i oposició a aquesta concessió d'indults de tots els polítics i càrrecs que varen ser condemnats per atemptar contra la Carta Magna, l'Estat de dret, la llei, la unitat territorial d'Espanya i contra la convivència social, les llibertats individuals i, per descomptat, els drets constitucionals", ha subratllat Guasp, a més de destacar que "l'informe del Tribunal Suprem és tan clar que qualsevol persona digna de ser president del govern el que ha de fer és acatar-la".

La PNL dels taronges pretén que el Parlament insti el Govern balear que demani a l'executiu espanyol que "no concedeixi indults als polítics del Procés condemnats pel Tribunal Suprem per sedició i malversació del fons públics", i destaca que els presos polítics "no han donat mostres de penediment i han manifestat la seva intenció de tornar a dur a terme actuacions contràries a la legalitat".

stats