Política 23/06/2021

Cs demana que Mercedes Garrido comparegui d'urgència per explicar per què el Govern no ha aprovat encara el pla de conciliació

El PP ha reclamat que la consellera de Presidència aclareixi el paper de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma amb la sentència del Suprem contra el toc de queda

2 min
La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido

PalmaCiutadans ha registrat al Parlament aquest dimecres la sol·licitud de compareixença de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, per explicar per què el Govern no ha posat en marxa encara el pla de conciliació que va anunciar el maig de 2020. La coordinadora de Cs a les Balears i portaveu del grup parlamentari, Patricia Guasp, ha exigit que Garrido doni explicacions sobre "la ineficàcia del Govern per aprovar un pla integral de conciliació laboral i familiar a les Balears".

Guasp ha recordat que fa un any, l'11 de juny de 2020, també es va aprovar una proposició no de llei del partit taronja per unanimitat, i que aquesta iniciativa instava el Govern a aprovar "un pla urgent i transversal amb mesures concretes per afavorir la conciliació". Així, la portaveu ha criticat que "la mesa de treball que es va posar en marxa el juliol de 2020 només s'ha reunit una vegada". "No coneixem el contingut ni les conclusions dels grups de treball que es varen crear per traçar el pla juntament amb els sindicats i la patronal", ha afegit.

La coordinadora taronja també ha remarcat que Costa li va assegurar que el pla de conciliació estaria enllestit a començament de 2021. "La realitat és que estam a les portes de juliol i les famílies es troben amb els mateixos problemes, sense mesures ni ajudes concretes per poder conciliar la seva feina amb la cura dels fills", ha comentat.

La sentència del Suprem

En el cas del PP, els populars han demanat la compareixença de Garrido perquè expliqui l'actuació de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma amb la sentència del Tribunal Suprem contra el toc de queda, les limitacions de les reunions familiars i socials a espais privats. "Ja sabem què opina el PSIB de la sentència i ara sabem de l'informe que l'Advocacia estava preparant per qüestionar-la", ha apuntat la diputada del PP Núria Riera, qui també ha explicat que la propera setmana hi haurà reunió de la Diputació Permanent sobre la petició de compareixença. Riera ha desitjat que tots els grups hi donin suport: "La compareixença s'ha de fer ara, no esperar a setembre", ha sentenciat.

stats