Política 07/03/2022

Cs demana mesures urgents per evitar la marxa de facultatius de Menorca

Denuncien la fuga de cinc professionals les darreres setmanes

Iván Martín
1 min
Eugenio Ayuso és el portaveu de Cs al Consell de Menorca.

MAÓEl portaveu de Ciutadans (Cs) en el Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha lamentat la marxa de professionals sanitaris a l'hospital Mateu Orfila de Maó i demana a les administracions mesures urgents per fidelitzar els especialistes. En aquest sentit, Ayuso ha assegurat que les darreres setmanes han abandonat la sanitat pública menorquina una doctora d'hematologia, un metge internista, un facultatiu de rehabilitació i dos especialistes digestius: "Amb la fuga d'aquests professionals s'evidencia la greu dificultat per fidelitzar aquest col·lectiu per quedar a Menorca, cosa que converteix la nostra sanitat insular en un lloc de pas". I afegeix: "Hi ha poca predisposició de les administracions per actualitzar la indemnització per residència dels empleats públics".

Per aquest motiu, el portaveu de la formació taronja ha exigit a les administracions que prenguin decisions urgents: "Els nostres professionals es mereixen alguna cosa més que els aplaudiments, i són necessàries polítiques encaminades a poder desenvolupar un veritable projecte personal i familiar amb un reconeixement professional i unes condicions laborals dignes per evitar el dèficit d'assistència sanitària a l'illa".

D'altra banda, Ayuso ha recordat que la portaveu del partit, Patricia Guasp, ja ha insistit en reiterades ocasions en la importància de fidelitzar el personal sanitari i actualitzar la indemnització per residència: "Cal evitar la fuga incessant de treballadors públics, perquè repercuteix en uns serveis públics més precaris en comparació amb altres territoris del país".

stats