Política 08/07/2022

Cs demana que els ciutadellencs tinguin preferència en els actes de Sant Joan

Els principals punts en què es dona aquest fenomen són 'Ses Avellanes', les corregudes a la Plaça i els Jocs del Pla

Iván Martín
1 min
Un cavaller a les festes de Sant Joan de Ciutadella.

MAÓEl grup polític de Ciutadans ha demanat aquest divendres a l'Ajuntament de Ciutadella que es prioritzi l'accés dels residents del municipi en els principals actes de les festes de Sant Joan, per tal que aquests gaudeixin de "les seves festes patronals".

D'aquesta manera, la formació taronja aborda la denúncia de part de la ciutadania, que ha expressat malestar per no poder accedir als escenaris tradicionals de la festa a causa de la massificació. Per aquest motiu, el regidor Jaume Anglada ha sol·licitat a l'equip de govern que adopti solucions: "Tot i que és impossible que els ciutadellencs que ho desitgin puguin assistir a tots els actes, tant per raons de seguretat com de falta d'espai físic, és necessari cercar la fórmula perquè puguin xalar d'una part important de les festes de la seva localitat".

En aquest sentit, Ciutadans considera que els principals punts en què es dona aquest fenomen són 'Ses Avellanes', les corregudes a la Plaça i els Jocs del Pla. "En aquests actes hi participa gent no resident i que no coneix el significat de les festes ni la manera d'evitar situacions de perill", hi insisteix. De fet, Anglada ha posat com a exemple els filtres que prioritzen l'accés a residents a festes com el Firó de Sóller i les del Puig dels Molins a Eivissa: "En aquests llocs s'han trobat solucions diferents per a la mateixa situació que tenim a Ciutadella, restringint l'entrada a l'escenari on es duen a terme les celebracions mitjançant l'entrega de targetes de residents".

stats