Política 05/05/2020

MÉS diu que el comandament únic del govern espanyol no pot ser "gratuït" i reclama més participació

El diputat de la formació, Josep Ferrà, lamenta que l'Estat hagi estat "incapaç" de garantir l'abastiment de material sanitari

Ara Balears
1 min
El diputat de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà

PalmaEl portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha qüestionat com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està gestionant el comandament únic assumit durant la crisi del coronavirus, però ha dit que està a favor de l'estat d'alarma.

El diputat ha lamentat en una nota de premsa que l'Estat hagi estat "incapaç" de garantir l'abastiment de material sanitari, un dels objectius pels quals s'ha justificat la gestió centralitzada. "Si el comandament únic tenia un sentit, era el de poder fer una compra cooperada i solidària i no la competència ferotge per necessitat i emergència a la qual s'han vist abocades les comunitats autònomes", ha manifestat Ferrà.

També ha criticat que la "lentitud" del govern espanyol ha contribuït a una pujada dels preus dels materials, "escassos i centrats en un mercat que funciona a base de subhastes". Per això, Ferrà ha considerat que cal més diàleg i participació si la gestió ha de ser centralitzada.

stats