Política 14/11/2013

El president valencià Alberto Fabra acusa l'oposició de ser els responsables del tancament de RTVV

El cap de la Generalitat Valenciana ha dit aquest dijous a les Corts que els partits de l'oposició no van voler negociar una RTVV "viable i sostenible"

Efe
2 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, no ha dubtat a acusar l'oposició de ser els responsables del tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV). El cap del Consell ha dit durant la sessió de control al president d'aquest dimecres que "va haver-hi temps" de negociar per fer una RTVV "viable i sostenible", però els membres de l'oposició "no van voler participar i van negar" que pogués haver-hi "a la Comunitat Valenciana una televisió d'aquest tipus".

La sessió de control d'avui ha estat centrada en el tancament de RTVV. Tots els grups parlamentaris –a excepció del PP– han preguntat al president pels detalls d'aquesta decisió. En una de les seves respostes, Fabra els ha convidat a fer "examen de consciència", ja que són "responsables d'encoratjar a mantenir" una televisió "inassumible i sense cabuda" en la realitat econòmica actual. Així, ha responsabilitzat l'oposició de no haver donat suport a un ERO que segons el president hauria salvat RTVV.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha afirmat que el Consell "no és de confiança" i tanca RTVV "a traïció". El líder de Compromís, Enric Morera, ha acusat el president Fabra de donar "un colp d'estat mediàtic", mentre que la portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, ha considerat que és el govern valencià i no la radiotelevisió pública el que "ha de liquidar-se i fondre's a negre".

Fabra ha insistit que han estat els grups de l'oposició els que "van decretar la mort" d'una empresa que el Consell va tractar de mantenir, i ha dit que és conscient del "dolor" que suposa aquesta decisió per a aquells que perden la feina, però ha afegit: "L'estat de benestar dels ciutadans està per sobre de tot".

A més, ha assegurat que els socialistes "van decretar la mort des de fa molt de temps" d'una Radiotelevisió Valenciana que el PP ha intentat mantenir "des del principi".

stats