Política 07/05/2019

Cort aprova un pla per protegir les particularitats de Santa Catalina

Es pretén "particularitzar" la normativa i adaptar-la a l'entorn històric del barri

Ara Balears
2 min
Vista del barri de Santa Catalina

PalmaEl Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts el Pla especial de protecció de Santa Catalina amb l'objectiu de protegir els trets característics de la barriada. "Fins ara la zona es regia pel plantejament genèric", ha detallat el regidor del Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, José Hila, qui ha explicat que es pretén "particularitzar" la normativa i adaptar-la a l'entorn històric del barri, segons ha informat Efe. D'altra banda, l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), ha afirmat que "val més tard que mai", atès que l'entitat va impulsar el 2014 la redacció d'un pla de protecció paisatgística, arquitectònica i ambiental de la barriada.

L'aprovació del pla necessita el vistiplau de la Junta de Govern, un període d'al·legacions i la sol·licitud d'informes perquè s'aprovi de manera definitiva. A més, es preveuen actuacions que afectaran edificacions per la seva alçària, la composició de les façanes i el tipus de material utilitzats per a la construcció. Altrament, el pla proposa un seguit de "millores" als carrers i espais públics amb la voluntat d'augmentar la "qualitat urbana" i de "trencar la barrera que existeix entre les parts nord i sud de Santa Catalina. Finalment, el gerent d'Urbanisme de l'Ajuntament, Joan Riera, ha afirmat que una vegada s'hi hagi construït l'aparcament de la plaça del Progrés es podrà anar recuperant espai en la superfície".

Així i tot, ARCA ha recordat que fa dos anys l'Ajuntament va permetre la demolició d'un edifici a l'avinguda d'Argentina que "condemna la integritat harmònica de la zona i que l'actual pla no ho hauria permès". A més, consideren que els darrers anys ha continuat la transformació de diversos baixos amb comerços, s'hi han col·locat retolacions que trenquen l'estètica de la barriada i, "especialment", hi ha hagut una substitució de comerços per bars tan sols pal·liada parcialment al carrer de la Fàbrica.

stats