Política 09/11/2022

Cort incrementa un 1,5% els sous a funcionaris i regidors

La Junta de Govern aprova que els vehicles de 'renting' tinguin un distintiu de l'ORA i que el quiosc del parc de Son Gilbert torni a obrir

2 min
Façana de l'Ajuntament de Palma.

PalmaCort incrementa el sou dels funcionaris i dels regidors de l'Ajuntament de Palma un 1,5%. Així s'ha acordat aquest dimecres a la Junta de Govern. El portaveu de Cort, Alberto Jarabo, ha explicat que "l'augment retributiu es veurà reflectit a la nòmina d'aquest mes de novembre, de caràcter retroactiu de gener d'enguany".

A més, ha recordat que es tracta del Reial decret 18/2022 estatal de l'increment retributiu, del 18 d'octubre. "Això és per a totes les administracions públiques. El Govern ja ho va aprovar fa unes setmanes", ha dit Jarabo. D'aquesta manera, el sou dels regidors —uns 2.000 euros— veurà un augment d'entre 35 i 40 euros mensuals. "Feia set anys que no n'augmentaven els sous. El darrer pic ho va fer el PP el 2011", ha declarat.

Els vehicles de renting tindran distintiu de l'ORA

Durant la Junta de Govern, també s'ha aprovat la modificació de diversos articles de circulació del servei l'ORA. Així, s'ha aprovat que els vehicles de renting puguin disposar d'un distintiu, amb una sèrie de requisits: "S'ha d'estar empadronat i residint en una zona ORA, el domicili ha de coincidir de la direcció general amb el del padró municipal i el cotxe ha d'estar al corrent dels impostos municipals". L'Ajuntament pot suspendre el distintiu si no es compleixen els requisits.

A més, Jarabo ha anunciat l'execució d'obres de paviments de la plaça de Pau Casals, al barri de Santa Catalina, per 334.000 euros, que duraran dos mesos. També, s'ha aprovat l'expedient de la concessió de la gestió del quiosc del parc de Son Gilbert, amb 5.160 euros per a cinc anys: "Fa temps que està tancat i s'obre perquè ho han reclamat per part dels veïns". Per altra banda, s'invertiran 45.000 euros, dels fons Next Generation, a incorporar llibres en paper de les biblioteques públiques.

L'Ajuntament de Palma va aprovar a final d'octubre el desnonament administratiu per recuperar l'espai públic que ocupen les benzineres de les Avingudes i la plaça del Progrés. Pel que fa a les benzineres, Jarabo ha assegurat que les empreses estan notificades i que ja saben el que han de fer. El dijous 17 de novembre, les benzineres hauran de tancar les portes a mitjanit. Quant als informes de desmantellament, Jarabo ha dit que s'han de reclamar a la Conselleria de Medi Ambient.

stats