Cort
Política 23/09/2022

Cort es desdiu el mateix matí i renuncia definitivament a patrocinar el Mallorca

L'Ajuntament de Palma farà patrocinis esportius als clubs de primer nivell de la ciutat que no siguin societats anònimes

2 min
Ple extraordinari de Cort d'aquest dimarts.

PalmaUn matí, dues versions. Al llarg del ple de Cort d'aquest divendres el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Francisco Ducrós, ha afirmat inicialment que des del Consistori "estudiarem les possibilitats per mantenir el compromís d'ajudar els clubs de Palma en aquest nou escenari" –pel patrocini esportiu que ja no està lligat a la promoció turística. En aquest escenari hi entrarien tant el Reial Mallorca, com l'Atlètic Balears.

Així i tot, minuts després el mateix Ducrós s'ha desdit i ha assenyalat que "la voluntat de Cort és patrocinar clubs esportius, entitats sense ànim de lucre, on no hi estarien incloses les Societats Anònimes Esportives". Per tant, el patrocini no aniria dirigit a cap dels dos clubs de futbol. El regidor ha remarcat que les ajudes de l'Institut Municipal de l'Esport "sempre van dirigides a entitats sense ànim de lucre".

Ara, el Consistori està a l'espera de veure com encaixar administrativament les ajudes a partir de les línies obertes pel Consell i el Govern, i vehicular així la iniciativa d'impulsar amb finançament municipal els clubs de primer nivell, amb un retorn publicitari.

D'aquesta manera, Cort renuncia definitivament a establir cap mena de lligam de patrocini amb el Reial Mallorca i l'Atlètic Balears, un anunci que ja va fer el passat dimecres, després de la junta de govern, el portaveu de l'Ajuntament, Alberto Jarabo. "Aquests doblers no sortiran de la Fundació Turisme 365, per la qual cosa Cort n'està completament desvinculat", va declarar. "Atès que no serà aquesta fundació la que aportarà aquests doblers, entenc que és una qüestió institucional purament del Consell de Mallorca, que no afecta l'Ajuntament de Palma", va afegir.

Les declaracions inicials de Ducrós, on s'incloïa el Reial Mallorca i l'Atlètic Balears en el patrocini, xoquen amb el que va expressar el mateix dimecres el portaveu parlamentari d'Unides Podem, Alejandro López –va formar part de l'equip negociador de Podem en la reunió del Consell per salvar l'acord–, el qual va apuntar que l'Ajuntament "no ha estat en cap moment" en les negociacions de l'acord de patrocini.

Aquesta situació dificulta realment que el Mallorca rebi els 1,8 milions d'euros que té compromesos, després que el Consell i el Govern hagin deixat clar que faran les respectives aportacions amb distintes fórmules jurídiques. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, té obert un nou front per aclarir com es completarà l'aportació a la qual ha renunciat Cort.

stats