Política 01/06/2018

Cort s'inspira en una campanya sueca per reduir el consum d'alcohol entre els joves

Amb les vacances estiuenques a tocar, Antoni Noguera ha recordat que "és un bon moment per conscienciar i que, en cap cas, s'ha de facilitar alcohol a menors"

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaL'Ajuntament de Palma intentarà reduir el consum d'alcohol entre els joves amb una campanya de sensibilització inspirada en una altra desenvolupada a Suècia fa dues dècades.

"Reduir el consum d'alcohol dels joves en espais públics" és l'objectiu de la campanya "A Palma, menors 0,0", presentada aquest divendres pel batle, Antoni Noguera, i la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs.

"Aquest campanya de sensibilització està copiada, d'alguna manera, del programa que fa vint anys es va llançar, amb molt èxit, a Suècia", ha reconegut María Ángeles Lluc, portaveu de l'Institut de Recerca especialitzat en addiccions (IREFREA).

"A Palma existeix una realitat: hi ha joves bevent alcohol als carrers", ha indicat la regidora Borràs. "Davant aquest fet, l'Ajuntament s'implica i actua, sobretot en l'aspecte de la prevenció", ha assegurat.

Per la seva banda, l'alcalde, Antoni Noguera, ha recordat que que la proximitat de les vacances estiuenques, fa que sigui "un bon moment per conscienciar i que, en cap cas, s'ha de facilitar alcohol a menors".

En relació amb possibles sancions a l'incompliment d'aquesta campanya, els portaveus de Cort han assenyalat: "En aquests moments s'està redactant una ordenança en aquest sentit".

stats