Política 22/11/2022

Cort aprova el projecte d'urbanització del nou institut de Son Ferriol

El pla de dotació de serveis té un pressupost de 975.000 euros i "podria estar acabat l'estiu que ve", segons la regidora de Model de Ciutat

2 min
Cort aprova el projecte per urbanitzar l'entorn del nou institut de Son Ferriol.

PalmaEl projecte d'urbanització i dotació de serveis de l'entorn per a la construcció de l'institut de Son Ferriol s'ha aprovat aquest dimarts al Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma. Així ho ha anunciat la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol: "El projecte té un pressupost de 975.000 euros i un termini d'execució de sis mesos, i podria estar acabat l'estiu que ve".

La remodelació de l'entorn es farà a l'antiga carretera de Manacor, que és del Consell de Mallorca. Per això, Cort demana al Consell que li cedeixi la via. "Fins que no se signi un conveni de cessió amb el Consell, no es podran iniciar les obres. A hores d'ara, el conveni s'està treballant des de l'àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma", ha avançat Truyol. Per altra banda, Cort cedeix així el solar on es preveu construir l'institut a la Conselleria d'Educació, "que s'haurà d'encarregar de construir el centre escolar".

Trànsit rodat

"No només intervenim davant el solar, sinó també fins a la rotonda que connecta amb Son Llàtzer. Es facilitarà el trànsit rodat, però també el trànsit de les bicicletes i de vianants. D'aquesta manera, es construirà una rotonda nova perquè les persones que es traslladin de Palma puguin tornar. A més, hi haurà dues parades més d'autobús de l'EMT, una vorera ampla de 5,5 metres, i un carril bici", ha explicat Truyol.

A més, hi haurà 14 places per a cotxes de familiars i dues places per a cotxes de persones amb diversitat funcional. Entre els nous serveis previstos es troben la plantació d'arbres de la zona i un enllumenat públic.

Per la seva banda, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha declarat que "és la demanda número 1 de les necessitats educatives que té Palma, i una reivindicació de l'AMIPA de Son Ferriol des de fa 30 anys". Fins ara, els estudiants s'han de traslladar als centres de Sant Marçal i Marratxí.

Reivindicació històrica dels veïns

Tant Truyol com Carrió han celebrat aquesta aprovació perquè en paraules de la regidora, "la construcció del nou institut permet atendre una reivindicació justa i històrica dels veïns". La regidora també ha explicat que la construcció d'equipaments educatius com el de Son Ferriol serveixen per "aprofundir" el model d'urbanisme que emmarca ja el nou Pla General.

El projecte és el primer pas per poder construir el futur institut. El pas següent, han indicat, és que la Conselleria i l'Ibisec (Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius) redactin el projecte del nou centre.

stats