Consell de Mallorca
Política 09/09/2022

El PSIB i Podem accepten les condicions de MÉS i el patrocini al Reial Mallorca i l'Atlètic Balears es votarà per separat

Els socialistes remarquen que, malgrat l'acord, "l'objectiu continua sent el mateix"

Patrícia Segura
2 min
L'assemblea de MÉS per Mallorca reunida aquest dijous

PalmaLa crisi del Pacte en el Consell de Mallorca sembla acostar-se al final, després que el PSIB i Podem hagin acceptat les exigències de MÉS per Mallorca pel que fa al patrocini del Reial Mallorca. D'aquesta manera, es votarà de manera separada la qüestió que afecta les societats anònimes esportives (el Mallorca i l'Atlètic Balears) i, d'altra banda, el patrocini als clubs no professionals i l'esport base. MÉS votarà en contra en el primer cas.

A més, s'ha desconvocat la comissió informativa, de la qual s'havia de derivar el ple extraordinari en què havia de tirar endavant aquesta iniciativa. A hores d'ara no hi ha cap data fixada i, malgrat que el Consell ha fet públic un comunicat en el qual assenyala que es votaran dues modificacions de crèdit per fer efectius els patrocinis, no indica en quin moment es farà el ple.

Per part seva, el portaveu del PSIB al Consell, Andreu Alcover, ha remarcat "el diàleg i la voluntat de consens" que hi ha hagut en aquest cas, que ha amenaçat de valent l'estabilitat del Pacte. Ara bé, Alcover també ha subratllat que "l'objectiu continua sent el mateix". "Tothom ha de poder identificar el seu vot en el ple i a la comissió informativa, i per això acceptam que les modificacions de crèdit es puguin votar per separat", ha afegit el portaveu socialista.

L'assemblea de MÉS per Mallorca es va reunir dijous per debatre què fer davant l'anunci del PSIB d'una nova fórmula per mantenir el patrocini al Reial Mallorca, la qual es deslligava de la promoció turística i s'ampliava a l'Atlètic Balears, una societat anònima esportiva com la del club vermell. Els ecosobiranistes han defensat des del començament de la crisi que aquestes ajudes no es poden atorgar amb una subvenció directa, sinó que s'ha de fer un concurs públic obert a categories inferiors i a l'esport base.

Després d'aquest acord, si el PSIB vol tirar endavant el patrocini al Mallorca i l'Atlètic Balears, necessitarà que l'oposició voti a favor de la primera modificació de crèdit, que serà d'1,1 milions d'euros. La segona modificació de crèdit, que sí que rebrà el suport de MÉS, tindrà un valor de 900.000 euros i servirà per patrocinar clubs de categories superiors que no són societats anònimes esportives –com el Palma Futsal, el Vòlei Palma i el Vòlei Manacor– amb 450.000 euros, mentre que la resta es destinarà a categories inferiors.

stats