Política 09/07/2019

Catalina Cladera: "Cal treballar de manera valenta perquè Mallorca sigui més sostenible"

Els consellers que integren el nou govern del Consell insular prometen el seu càrrec

Maria Llull
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, amb els nous consellers insulars

PalmaEls nous consellers insulars que integren el govern presidit per la socialista Catalina Cladera en el Consell de Mallorca han promès aquest dimarts el seu càrrec. Durant l'acte, Cladera ha manifestat el compromís del nou equip de "treballar de manera valenta, seriosa i amb rigor" per fer de Mallorca una illa més "sostenible", com també per "donar solucions als problemes de l'illa".

Cladera ha indicat que la institució insular donarà un nou "impuls" a "polítiques ja començades" i ha subratllat que tindrà veu de dona, amb Bel Busquets i Aurora Ribot com a vicepresidentes. La presidenta ha afirmat que "el full de ruta és clar" i ha assegurat que un dels reptes més importants serà el de "la promoció turística". "Deman valentia, honestedat, feina, rigor i compromís amb Mallorca", ha dit, dirigint-se als nous consellers, per acabar el seu discurs.

La vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha estat la primera a prometre el seu càrrec, Després ho ha fet la vicepresidenta segona i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

Els següents a prometre el càrrec han estat Teresa Suárez, consellera executiva de Presidència; Josep Lluís Colom, conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública; Javier de Juan, conseller executiu de Drets Socials, Maria Antònia Garcias, consellera executiva de Territori; Iván Sevillano, conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures; Jaume Alzamora, conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, qui ha declarat que no renunciava als seus "principis republicans", i Andreu Serra, conseller executiu de Turisme i Esports.

Les direccions insulars s'anunciaran a partir de divendres

La vicepresidenta primera del Consell, Bel Busquets ha explicat que el govern del Consell, que es posa en marxa "des d'aquesta setmana", anunciarà les noves direccions insulars a partir de divendres.

Per part seva, la vicepresidenta segona, Aurora Ribot, ha assenyalat que "la finalitat dels acords de Raixa" és fer de Mallorca una illa "més sostenible, ecologista i feminista".

La consellera executiva de Territori, Maria Antònia Garcias, ha manifestat que la seva primera tasca serà "investigar" quins projectes hi ha a hores d'ara en marxa sobre la taula i ha explicat que treballarà "per preservar l'illa com la volem". Malgrat això, Garcias no ha volgut determinar quins seran els eixos principals de la seva política territorial, perquè "ara no és moment d'això, sinó de saber quins treballls estan en marxa i de conèixer l'equip de treball". A més, Garcías ha dit que té "molta sort" de comptar amb "l'experiència de Mercedes Garrido", la seva antecessora en el càrrec.

D'altra banda, el conseller executiu de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha destacat que la mobilitat serà un dels "reptes" d'aquesta legislatura. Sevillano treballarà perquè el Consell de Mallorca assoleixi "les transferències del transport terrestre" i per millorar la mobilitat a l'àrea metropolitana de Palma. "Hi ha una comissió per a aquest tema des de finals de la legislatura passada i la tornarem a activar per trobar-hi solucions entre tots", ha comentat. "Ja es treballa en les obres a l'altura del Palau de Congressos per afegir un nou carril sense consumir territori, i això és el que farem sempre que sigui possible", ha precisat.

stats