Política 28/12/2021

Els dos consellers díscols d'El Pi presenten al·legacions per impugnar la seva suspensió

Defensen que no hi ha cap fonamentació jurídica que l'empari

2 min
D'esquerra a dreta, Xisca Mora, Isabel Febrer i Pere Soler aquest dijous al ple del Consell de Mallorca.

PalmaEls dos consellers díscols d'El Pi, Pere Soler i Bel Febrer, han presentat al·legacions per impugnar la seva suspensió de militància per haver impulsat la destitució de Xisca Mora com a portaveu del partit al Consell de Mallorca en contra de la direcció de la formació. Ambdós han enviat un document al comitè de disciplina del partit en què defensen que la suspensió temporal no té cap fonamentació jurídica que l'empari, com ja havia defensat en reiterades ocasions Soler des que el 15 de desembre rebé la notificació del seu cessament com a afiliat.

Soler i Febrer han demanat al comitè que revoqui aquesta sanció i han reclamat que se'ls remeti una còpia de l'expedient de disciplina iniciat, segons han explicat a l'ARA Balears. Els consellers han reiterat que el nomenament de la tècnica de premsa del grup polític d'El Pi al Consell correspon al grup i no a la direcció de la formació. Que l'executiva del partit decidís posar aquesta persona sense consultar-ho amb Soler i Febrer fou el detonant perquè ambdós impulsassin la destitució de Mora com a portaveu, segons argumenten.

Sobre el canvi de càrrec, que actualment ocupa Soler, els consellers díscols admeten que ha estat tingut en compte per obrir l'expedient, però han volgut insistir que el procediment va ser el correcte malgrat el rebuig de l'executiva i Mora, que també és vicepresidenta d'El Pi. La normativa estableix que la decisió l'ha de prendre la majoria del grup polític i, com que dos dels tres membres hi estaven d'acord, es va efectuar el canvi.

Soler i Febrer han defensat la independència dels grups parlamentaris (en aquest cas del Consell) a l'hora de prendre decisions respecte del partit polític al qual pertanyen. De fet, han posat com a exemple la jurisprudència del Tribunal Suprem, que el 1999 va dictar que no es pot confondre un grup polític o municipal d'un partit polític.

Cal recordar que els consellers insulars rebels formen part del sector contrari a la manera de fer del diputat d'El Pi Josep Melià i que són coneguts com a antimelianistes. El que havia de ser el primer apropament des que va esclatar la crisi interna entre les dues branques del partit va acabar amb un trencament de relacions de difícil solució fa dues setmanes. El president del partit, Tolo Gili, va convidar Pere Soler a partir de la formació.

stats