Política 07/08/2019

El Consell de Menorca dona 15 dies als habitatges turístics per a la legalització

En cas que continuïn incomplint la normativa, la institució començarà a penalitzar les plataformes i habitatges

Iván Martín
1 min
La màxima institució menorquina ha detectat un elevat nombre d'habitatges que incompleixen la normativa turística.

MaóEl Departament d’Ordenació Territorial del Consell de Menorca ha fet públic aquest dimecres el seu malestar amb les plataformes comercialitzadores d’internet destinades al lloguer turístic vacacional. Segons l’Administració, un any després del projecte de zonificació impulsat per l’actual equip de govern, s’ha detectat que un gran nombre d’habitatges objecte de ser llogats per al gaudi estiuenc s’estan publicitant sense anunciar el número de registre corresponent. La investigació sorgeix després de la campanya informativa als llogaters, en la qual es detallaven els passos necessaris per ajustar-se a la normativa.

Malgrat la campanya i el posterior anunci de penalitzacions econòmiques en cas d’incomplir la normativa, el Consell assegura que hi ha molts d'anuncis que incompleixen els requisits establerts. Per aquest motiu, han enviat una carta a les plataformes de comercialització d’estades turístiques informant de la seva obligació i la correcció urgent de les irregularitats, donant un termini de 15 dies, des de la recepció de la carta, per resoldre les deficiències. A més, en cas que continuïn incomplint la normativa, la institució començarà a penalitzar les plataformes i aquells habitatges que es publicitin incorrectament o sense haver presentat la declaració responsable.

Cal recordar que el Consell de Menorca anuncià l’any passat la nova zonificació, a través de la qual s’ordenava les zones aptes per a la comercialització d’habitatges residencials per a estades turístiques. L’entrada en vigor obliga tots els establiments a presentar una Declaració Responsable d’Inici de l’Activitat Turística per informar que el seu habitatge compleix els paràmetres de la normativa turística, i a fer públic el número de registre de la declaració a tots els portals on es publiciten.

stats