Política 05/06/2020

El Consell de Menorca finalitzarà el tram Maó-Alaior abans de concloure el mandat

Mantenen el pont situat a l'Argentina i demoliran el de Rafal Rubí

Ivan Martín
2 min
La decisió del Consell permetrà demolir el pont de Rafal Rubí.

MaóL’equip de govern del Consell de Menorca finalitzarà les obres de reforma del tram Maó-Alaior de la carretera general abans d’acabar la legislatura. Així ho ha afirmat aquest divendres la consellera insular de Mobilitat, Francesca Gomis, en una compareixença pública. Tot i no concretar dates, Gomis assegura que la decisió de mantenir el pont a mig construir de l’Argentina i demolir el de Rafal Rubí provoca que el projecte entri en una nova fase. “És difícil determinar una data exacta perquè hi ha molts condicionants que poden alterar el calendari, però confiam a enllestir-ho abans de la finalització del mandat actual”, ha dit.

La titular de Mobilitat ha explicat els motius pels quals l’equip de govern ha decidit mantenir el pont de l’Argentina. “No és el model de carretera d’aquest equip de govern, perquè suposa un important impacte paisatgístic i de consum de territori, a més de ser una zona inundable. El mantindrem per una qüestió de màxima seguretat jurídica i per aportar una solució definitiva a la xarxa viària. Entenem que és una urgència”, assenyala.

D’altra banda, Francesca Gomis ha detallat la demolició de l’enllaç de Rafal Rubí. En aquest sentit, s’ha mostrat satisfeta per la restitució de la zona. “Restaurarem paisatgísticament la ubicació amb l’eliminació a mig construir. És un enllaç totalment sobredimensionat, sense cap nucli de població pròxim i sense registrar un volum de trànsit que ho justifiqui”, ha precisat.

A més, Gomis creu que el pont de Rafal Rubí “perjudica el conjunt de les navetes que estan situades en aquest punt, fet que incompleix la preservació del territori, un aspecte que recull la disposició addicional introduïda en el Decret Llei de mesures urgents del Govern Balear”. La previsió del Consell de Menorca és resoldre el contracte amb l’empresa adjudicatària i reiniciar les obres en un any.

stats