Política 20/02/2020

El Consell de Menorca manté que ha actuat amb diligència en el cas dels menors

La institució convocarà una reunió amb tots els agents socials implicats

Ivan Martin
1 min
El Consell defensa l'actuació de la consellera de Benestar Social i Família en una setmana complicada per a la institució.

MaóEl Consell de Menorca ha fet públic aquest dijous un comunicat en el qual assegura haver actuat amb "responsabilitat i diligència" i de manera "contundent, ferma i valenta" davant la trama d'explotació sexual de menors que investiga la Policia Nacional i que ha afectat, presumptament, diverses adolescents tutelades per la institució. Cal recordar que les últimes hores el Partit Popular i Vox han acusat la consellera insular de Benestar Social i Família, Bàrbara Torrent, d'enganyar la ciutadania i n'han demanat la dimissió.

En un comunicat, la màxima institució a l'illa ha recordat que la detenció dels quatre adults ha estat conseqüència de la informació que varen traslladar des de la Casa de la Infància de Maó a les autoritats judicials i policials, a banda de les pertinents denúncies pels fets ocorreguts, que, presumptament, consistien a obtenir els favors sexuals de les joves a canvi de drogues i doblers.

A més, el Consell entén que les denúncies han motivat "un seguit d'informacions que deixen entreveure una problemàtica que podria anar més enllà dels fets concrets i que requereix la màxima coordinació i contundència d'acció". Per aquest motiu, la institució convocarà una reunió amb tots els agents implicats, des de sectors educatius i corporacions locals fins a les forces de seguretat, amb l'objectiu de fer un front comú per garantir la seguretat i els drets dels menors.

stats