Política 18/02/2019

El ple del Consell de Menorca aprova el primer Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera

El conseller insular de Medi Ambient, Aram Ortega, s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat per poder activar "un pla realista i executable"

Iván Martín
1 min
Més per Menorca, Podem i el PSOE han possibilitat el primer Pla d'Acció de la Reserva en 25 anys de declaració.

MaóEl ple del Consell de Menorca, que s'ha fet aquest dilluns horabaixa, ha aprovat de manera definitiva el Pla d'acció de la Reserva de la Biosfera. Es tracta del primer que s'elabora en els 25 anys de la declaració per part de la UNESCO. El document ha rebut llum verda gràcies als vots favorables de l'equip de govern, configurat pel PSOE, Podem i MÉS per Menorca. En canvi, el Partit Popular s'ha abstingut.

El conseller insular de Medi Ambient, Aram Ortega, s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat per poder activar "un pla realista i executable". A més, Ortega ha recordat la importància d'aquest document, que hauria d'impulsar "accions innovadores i coordinades" per avançar en matèria de sostenibilitat ambiental. El repte és convertir Menorca en un "laboratori vivent" fins al 2025. L'exconseller insular del ram, Javier Ares, fou l'impulsor d'aquesta eina, que es considera bàsica per desenvolupar l'illa com a Reserva de la Biosfera.

D'altra banda, la portaveu del Partit Popular, Salomé Cabrera, ha remarcat la "manca de consens" amb què neix el Pla. La popular l'ha qualificat de "desmesurat, intervencionista i excedeix els límits de la sostenibilitat". Cabrera ha lamentat que el pla reculli accions com "controlar el combustible dels vaixells que venen a Menorca" o "introduir limitacions en els agroturismes del camí de Cavalls".

stats