L'oposició exigeix que el Consell rebutgi la cessió dels romanents

PP, Ciutadans, El Pi i Vox han sol·licitat un ple extraordinari per renegociar el lliurament dels estalvis dels ajuntaments

Els grups de l'oposició -PP, Ciutadans, El Pi i Vox- han presentat aquest dilluns en el Consell de Mallorca la petició d'un ple extraordinari perquè la institució rebutgi la cessió al govern espanyol  dels 46 milions d'euros de romanents de tresoreria i dels estalvis dels ajuntaments de l'illa. Els portaveus dels quatre partits han coincidit a responsabilitzar la presidenta del Consell, Catalina Cladera, de la pèrdua de recursos que suposaria la cessió dels romanents per fer front la crisi  del covid -19.

Llorenç Galmés, del PP,  Beatriz   Camiña , de  Cs , Xisca Mora,  d'El  Pi, i Toni Gili, de Vox, han recordat que la darrera Assemblea de Batles i Batlesses va acordar unànimement la no-adhesió a l'entrega de romanents.

Galmés ha demanat a Cladera que no es doblegui davant "l'autoritarisme" amb què el PSOE "va imposar" l'acord amb la  FEMP  i ha expressat desconfiança que el govern compleixi amb el compromís de retornar els fons als consistoris en  15  anys.

Camiña , per part de  Cs , no confia en la ministra d'Hisenda,  María  Jesús  Montero , que considera que ha fet xantatge als ajuntaments. Ha subratllat que els consistoris "necessiten els seus romanents" per donar suport als veïns que quedin més afectats per la recessió que ha generat aquesta crisi sanitària.

Xisca Mora,  d'El  Pi, ha recordat que els municipis han de formalitzar la seva adhesió abans de dia 15 de setembre, mentre que Toni Gili, per part de Vox, ha titllat el govern "d'espoliador" i de practicar un "estil purament xavista".  " Que es paguin les festes amb els seus diners", ha conclòs.

En la proposta conjunta, els grups opositors reclamen que es debati en el ple extraordinari una nova negociació i l'eliminació "de la regla de despesa i el concepte de dèficit i d'estabilitat, almenys per al 2021". També exigeixen que la presidenta del Consell, Catalina Cladera, "intercedesqui davant la  FEMP  per aconseguir que el romanent de tresoreria es dediqui a donar suport a l'economia local".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF