Política 07/02/2022

El Consell de Mallorca habilita un nou visor de planejament urbanístic

Aquesta eina permet veure tots els documents vigents en els 52 municipis de l'illa

ARA Balears
1 min
Imatge aèria de Pollença.

PalmaEl Consell de Mallorca ha habilitat un nou visor de planejament urbanístic, que posa a la disposició dels ciutadans tots els documents vigents en la tercera modificació del Pla Territorial de Mallorca (PTI). Segons ha precisat aquest dilluns la institució en una nota de premsa, es tracta d'una eina que permet a qualsevol ciutadà accedir de manera telemàtica als arxius dels planejaments dels 52 municipis de l'illa.

La institució ha destacat que la seva creació ha estat possible després de digitalitzar tots els arxius que estan en el Departament de Territori i ha indicat que aquest nou visor pot activar-se per diferents capes: el cadastre, el pla territorial o una foto aèria. També ha precisat que conté 636 expedients, 7.247 documents i 6.035 plans georreferenciats.

"Aquest visor facilitarà el treball dels tècnics municipals i de qualsevol persona que vulgui consultar documents, normes i memòries del planejament, així com planimetria", ha indicat la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, que considera que es tracta d'una eina "molt operativa, clara i precisa". D'altra banda, ha assegurat que el seu objectiu és maximitzar la transparència i permetre l'accés a la informació pública d'aquests documents.

Durant una jornada explicativa, organitzada pel Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (Tirme), en la qual han participat unes 70 persones, Garcías ha destacat que tots els documents estan georreferenciats i que fins ara no existia una eina "tan exacta", ja que només es podia accedir a aquesta documentació consultant directament els arxius físics.

stats